Nouă ieftinire a carburanților azi, la două zile de la precedenta. Și motorina coboară spre pragul de 8 lei litrul

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus din nou prețurile azi, la două zile de la precedenta ieftinire. S-au ieftinit și benzina și motorina.
Mihai Nicuţ - mie, 10 aug. 2022, 08:08
Nouă ieftinire a carburanților azi, la două zile de la precedenta. Și motorina coboară spre pragul de 8 lei litrul

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de noi în acest an, afișa azi, 2 august 2022, în aplicația Petrom, un preț al benzinei standard de 8,05 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 8,63 lei/litrul.

Prețurile reale pe care le plătiți la pompă sunt cu 50 de bani mai mici însă, adică 7,55 lei pe litru la benzină și 8,13 lei pe litru la motorină.

Așadar, liderul pieței a redus prețurile cu cinci bani pe litru la benzină și cu zece bani pe litru la motorină. Este pentru prima data în acest an când compania ieftinește mai mult motorina, combustibil care este asigurat inclusiv din import în România, decât benzina.

Ieftinirea vine la două zile de la precedenta, când compania a redus prețurile cu zece bani pe litru, atât la motorină, cât și la benzină.

Este a noua scădere consecutivă de preț după 1 iulie, momentul de la care companiile au redus prețurile cu 50 de bani pe litru ca urmare a Ordonanței Guvernului.

Prețurile sunt cu până la 1,05 lei pe litru mai mici decât cele de la finalul lunii iunie.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a precizat recent, referitor la implementarea măsurii Executivului privind compensarea cu 50 de bani a preţului carburantului la pompă, că măsura va continua pe întreaga perioadă anunţată, urmând ca la finalul analizei să fie luate noi decizii. Măsura se aplică până la finalul lunii septembrie.

Potrivit datelor Petrom de la jumătatea anului, cererea națională de carburanți s-a redus în trimestrul al doilea cu 2%, după ce în primul trimestru crescuse cu 7%.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, cu cu o rețea de 561 de stații de distribuție, dintre care 401 Petrom și 160 OMV.

La ora redactării acestei știri, cotația pentru țițeiul Brent, de referință pentru piața europeană, era de 96,021 dolari pe baril, iar ce a tipului WTI, de referință pentru piața americană, era de 90,16 dolari (date OilPrice.com).

Preţurile petrolului au scăzut săptămâna trecută la cele mai reduse niveluri din ultimele şase luni, după date din SUA care au arătat că stocurile de ţiţei şi benzină au crescut în mod neaşteptat săptămâna anterioară, în timp ce OPEC+ a anunţat că îşi va creşte ţinta de producţie a petrolului cu 100.000 de barili pe zi (bpd), potrivit Reuters. În același timp, a apărut și spectrul recesiunii, care are potențialul de a reduce cererea.

Citește și:

Se întrevede o posibilă criză a motorinei, pe măsură ce vine iarna. Cauze și explicații

Te-ar mai putea interesa și
Ciolacu: Important este că am hotărât că vor creşte şi salariul minim pe economie şi pensiile
Ciolacu: Important este că am hotărât că vor creşte şi salariul minim pe economie şi pensiile
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că este important că în coaliţia de guvernare s-a decis creşterea salariului minim pe economie şi a pensiilor şi urmează să se......
România şi-ar putea majora Produsul Intern Brut cu 10% până în 2050 – analiză
România şi-ar putea majora Produsul Intern Brut cu 10% până în 2050 – analiză
România şi-ar putea majora Produsul Intern Brut cu 10% până în 2050, generând 575 de miliarde de euro adiţional de-a ...
Polonezii au început să ardă gunoaie pentru a se încălzi
Polonezii au început să ardă gunoaie pentru a se încălzi
 Atunci când Paulina Mroczkowska a observat o grămadă din ce în ce mai mare de gunoaie în curtea vecinului de peste ...
SII România, specializată în servicii şi soluţii IT, estimează afaceri de 30 mil. euro în anul fiscal 2022-2023, plus 58%. În prezent, compania numără 570 de angajaţi şi vrea să închidă anul cu 650 de specialişti
SII România, specializată în servicii şi soluţii IT, estimează afaceri de 30 mil. euro în anul fiscal 2022-2023, plus ...
SII România, companie multinațională specializată în servicii și soluții IT, estimează o cifră de afaceri de 30 ...