1EUR = 4.8351 RON | Bucureşti 33 º

News

Noua oferta pe care Electrolux a făcut-o azi angajaţilor din producţie: contract de muncă pe doi ani, creştere salarială cu peste 12% anual

Conducerea Electrolux a făcut astăzi o nouă ofertă salariaţilor fabricii care sunt în grevă pe perioadă nedeterminată. Concret, managementul companiei oferă angajaţilor din producţie contract pe doi ani, creştere salarială cu peste 12% pe an şi bonus de prezenţă la muncă de 200 de lei pe an. 

16 apr, 2019 | ECONOMICA.net

Muncitorii fabricii de maşini de gătit Electrolux din Satu Mare au intrat pe 4 martie în grevă generală pe perioadă nedeterminată, nemulţumiţi de faptul că nu li se majorează salariile.

"Solicitarea noastră este de 350 de lei, adică doi lei pe oră. Electroluxul a avut un profit de vreo 200 de milioane de euro anul trecut, nu pentru că cei de sus au muncit, ci pentru că muncitorii din toate fabricile pe care le au în Europa au muncit pentru ei", a spus Sorin Faur, liderul de sindicatului Electrolux, la începutul lunii martie. 

Potrivit acestuia, salariul mediu este de 1.700 de lei pentru muncitorii de la benzile de montaj.

"Am prezentat astăzi, liderilor sindicali, o nouă propunere financiară: un contract încheiat pe o perioadă de doi ani de zile, care cuprinde o creștere de aproximativ 12,7% raportată la salariul de bază brut al angajaților din producție, aplicată pentru fiecare an contractual. Astfel, pentru întreaga perioadă de doi ani de zile, creșterea totală raportată la salariul de bază brut al angajaților din producție ar fi de 25%. Noua noastră ofertă financiară include o creștere treptată a salariului de bază brut și un bonus de prezență în valoare de 200 lei, pentru fiecare an, spune compania. Oferta precedentă a managementului companiei prevedea creșterea totală cu 11% a salariului de bază brut al angajaților din producție, pe o perioadă de un an.

Fabrica Electrolux de la Satu Mare are în total 930 de muncitori care beneficiază de contractul colectiv de muncă.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO