1EUR = 4.8359 RON | Bucureşti 33 º

News

Noua pistă a Aeroportului Iași, proiect cu finanțare UE de 57 milioane euro, a fost inaugurată joi

Noua pistă de aterizare-decolare a Aeroportului Internațional Iași, construită de consorțiul UTI Grup - Max Boegl România - Vega '93, a fost inaugurată joi. Proiectul a beneficiat de finanțare din fonduri UE nerambursabile în valoare de 56,7 de milioane de euro.

21 aug, 2014 | ECONOMICA.net

Lucrarea face parte din programul de dezvoltare și modernizare a Aeroportului Iași, acre cuprinde, pe lângă construcția pistei, extinderea parcării aeronavelor și construcția unui nou terminal de pasageri, se arată într-un comunicat trimis joi de UTI.

Pista va avea o lungime toală de 2.400 de metri, din care primi 2.150 de metri au devenit funcționali joi. Până în luna octombrie va fi finalizată întreaga lucrare. Valoarea lucrărilor realizate până în prezent se ridică al 39 de milioane de lei.

Activitățile de proiectare și execuție au început cu un an în urmă, în 7 august 2013.

Sistemul de iluminare-semnalizare a pistei (balizaj) asigură efectuarea în siguranță a operațiunilor de decolare-aterizare în condiții de vizibilitate redusă, până la 350 de metri.

Modernizarea Aeroportului Iași contribuie la dezvoltarea economică și turistică a regiunii nord-estice a țării, prin conectarea acestuia la principalele destinații europene, prin creșterea numărului de curse aeriene și, implicit, a tranzitului de pasageri.

UTI Grup, prin linia de Business Construcții și Facility Management a mai participat la realizarea unor proiecte asemănătoare pentru Aeroportul Internațional Aurel Vlaicu (Băneasa) din București, Aeroportul Internațional Sibiu și Aeroportul Internațional Varna din Bulgaria.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO