1EUR = 4.8433 RON | Bucureşti 30 º

News

Noul ambasador al SUA în România a depus jurământul

Noul ambasador al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans G. Klemm, a salutat miercuri, în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului organizată la sediul Departamentului de Stat al SUA, eforturile României de a combate fenomenul corupţiei, menţionând 'campania hotărâtă' dusă în acest sens şi arătând că Bucureştiul reprezintă un exemplu în acest domeniu, informează un comunicat de presă al Ambasadei României în SUA.

17 sep, 2015 | Agerpres

Ceremonia de depunere a jurământului s-a ţinut în prezenţa secretarului de stat John Kerry, cu participarea ambasadorului desemnat al României în SUA, George Cristian Maior, scrie Agerpres.

'În alocuţiunea avută cu ocazia ceremoniei, secretarul de stat John Kerry a prezentat România drept un aliat de încredere al SUA, subliniind relaţia excelentă dintre cele două state şi cooperarea în promovarea stabilităţii în plan regional şi global. John Kerry a evidenţiat în special colaborarea din cadrul operaţiunilor din Irak şi Afganistan. De asemenea, secretarul de stat a vorbit despre aprofundarea relaţiilor economice şi comerciale dintre SUA şi România, arătând că ţara noastră are unul dintre cele mai ridicate ritmuri de creştere economică din Europa', se arată în comunicatul citat.

Potrivit sursei citate, oficialul american a salutat 'angajamentul ferm' al României pentru respectarea statului de drept şi eforturile de a combate fenomenul corupţiei, menţionând 'campania hotărâtă' dusă în acest sens de autorităţile de la Bucureşti. El a arătat că ţara noastră reprezintă un exemplu, în acest sens, pentru ţările vecine.

'La rândul său, noul ambasador american Hans G. Klemm a subliniat relaţiile bilaterale excelente dintre România şi Statele Unite, evidenţiind statutul ţării noastre de aliat de încredere al SUA şi partener NATO. Hans G. Klemm a precizat că, în calitate de ambasador, se va concentra asupra dezvoltării relaţiilor economice româno-americane. Totodată, s-a referit la combaterea corupţiei din România, precizând că oferirea de asistenţă în acest domeniu va fi una dintre priorităţile mandatului său', adaugă comunicatul.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO