Noul bilanț al persoanelor confirmate cu noul coronavirus: 231 de cazuri în plus. S-a depășit pragul de 950 de decese

Încă 231 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus au fost înregistrate în România, de la ultima informare. Numărul total al infectărilor este, în prezent, de 15.362, a anunţat, duminică, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).
Economica.net - Dum, 10 mai 2020, 09:35
Noul bilanț al persoanelor confirmate cu noul coronavirus: 231 de cazuri în plus. S-a depășit pragul de 950 de decese

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 15.362, după ce încă 231 de cazuri au fost înregistrate de la ultima raportare de ieri, a anunţat, duminică, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

La Terapie Intensivă sunt internaţi 242 de pacienţi.
Dintre persoanele confirmate pozitiv, 7.051 au fost declarate vindecate şi externate.
Până acum, 952 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat. 

Un număr de 14.399 de persoane sunt în carantină instituţionalizată pe teritoriul României, iar alte 19.887 sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală, informează duminică Grupul de Comunicare Strategică.

De la intrarea în vigoare a Ordonanţei militare nr. 2 şi până în prezent, au fost plasate în carantină instituţionalizată 2.286 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare.

De asemenea, 199 de persoane aflate în carantină au părăsit locaţia în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 256.749 de teste.

406 apeluri la 112

Potrivit GCS, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 406 apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 1.027 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor.

GCS precizează că 2.758 de cetăţeni români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu SARS-CoV-2 – 1.698 în Italia, 561 în Spania, 29 în Franţa, 329 în Germania, 81 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveţia, 2 în Turcia şi câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia şi Suedia.

De la începutul pandemiei şi până la acest moment, 100 de cetăţeni români aflaţi în străinătate au murit: 31 în Italia, 19 în Franţa, 31 în Marea Britanie, 8 în Spania, 5 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveţia, unul în SUA şi unul în Brazilia.

557 de dosare penale

Până în prezent, au fost întocmite 557 de dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, a informat, duminică, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Potrivit sursei citate, poliţiştii şi jandarmii au depistat, în ultimele 24 de ore, 331 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 187.800 de lei.

GCS precizează că până la publicarea în Monitorul Oficial a deciziei Curţii Constituţionale privind declararea neconstituţionalităţii unor prevederi ale OUG nr. 34 din 26 martie 2020 pentru modificarea şi completarea OUG nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă se aplică norma juridică în vigoare.

De asemenea, GCS le reaminteşte cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor. Românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor: +4021.320.20.20.

Te-ar mai putea interesa și
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a scos la licitație lucrările pentri finalizarea centralei Nehoiașu 2, parte a amenajării hidrotehnice Siriu-Surduc......
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
Luând ca exemplu merele, produs pentru care există date atât la nivel local cât și pentru mare parte dintre statele ...
BMW, de la „testul” i3 la poziția de lider al mărcilor premium în domeniul mașinilor electrice
BMW, de la „testul” i3 la poziția de lider al mărcilor premium în domeniul mașinilor electrice
Debutul pe piață al modelului electric BMW i3 a fost unul dificil, însă acum marca și-a depășit clar rivalii din segmentul ...
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen răspândit în România, deși e o faptă penală
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen ...
Topul infracțiunilor informatice din România este condus de accesul ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni ...