1EUR = 4.7354 RON | Bucureşti 20 º

Finanţe şi bănci

Noul Cod Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală, adoptate până la finalul lunii iunie. Există discuţii privind reducerea TVA

Noul Cod Fiscal şi noul Cod de Procedură Fiscală ar putea fi adoptate prin lege până la finalul lunii iunie, urmând să intre în vigoare în 2016, în condiţiile în care, într-o săptămână sau două, vor fi prezentate proiectele de coduri, a declarat, joi, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice Dan Manolescu.

12 feb, 2015 | Agerpres

'Intrarea în vigoare a celor două coduri ar putea fi 2016, intenţia fiind de adoptare prin lege până la finalul lunii iunie. Într-o săptămână sau două vor fi prezentate proiectele de coduri şi va fi o dezbatere mult mai amplă. Ca şi intenţie, pentru 2015 nu sunt avute în vedere, în acest moment, măsuri care să se aplice în acest an decât dacă, aşa cum s-a anunţat, în funcţie de încasările bugetare şi de evoluţia bugetară din acest an, există spaţiu fiscal pentru a se implementa o serie din măsurile avute în vedere pentru anul 2016, care se pot implementa mai devreme', a spus secretarul de stat în MFP.

Acesta a precizat că există discuţii în ceea ce priveşte reducerea TVA, scrie Agerpres.

'Rămâne de văzut, aşa cum spuneam, în funcţie de încasările bugetare', a subliniat Manolescu.

În ceea ce priveşte segmentul de asigurări sociale, reprezentantul MFP a menţionat că, în ultima perioadă, s-a avut în vedere o serie de propuneri, 'care, de fapt, sunt reiterarea unor propuneri care au fost lansate în ultimii ani, a ideii de plafonare a contribuţiilor sociale, de extindere a platformelor, a bazelor'.

'Se fac evaluări în acest sens din punct de vedere al impactului bugetar şi, în funcţie de rezultate, se va lua o decizie în acest sens', a adăugat el.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO