1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Noul director CFR a reluat achiziţia unor servicii de consultanţă de peste 120 milioane lei

Noul director general al CFR, George Micu, a reluat procedurile de achiziţie publică a unor servicii de consultanţă şi asistenţă tehnică, în valoare totală de 120,85 milioane lei, blocate de fostul director Dimitris Sophocleous, potrivit Ministerului Transporturilor (MT).

17 apr, 2013 | Mediafax

"Au fost deblocate şi transmise către ANRMAP procedurile de achiziţie a şase contracte de consultanţă şi asistenţă tehnică pentru proiecte feroviare, în valoare totală de 120.850.448 lei, prin semnarea declaraţiilor pe proprie răspundere de noul director general al CFR SA, George Micu. Procedura de achiziţie publică a acestor servicii a fost blocată la sfârşitul lunii martie, aproape trei săptămâni, de Dimitris Sophocleous, fostul manager al companiei, prin refuzul semnării declaraţiilor pe proprie răspundere, necesare pentru completarea documentaţiilor în vederea transmiterii la ANRMAP", se arată într-un comunicat al instituţiei.

Principalele două proiecte, din cele şase, se referă la supervizarea modernizării sectoarelor de cale ferată Coşlariu - Sighişoara (cu o valoare estimată la 68,1 milioane lei, fără TVA) şi Coşlariu - Simeria (47,19 milioane lei, tot fără TVA). Finanţarea este asigurată din fonduri de coeziune nerambursabile de la Comisia Europeană (85%) şi de la bugetul de stat (15%).

Noul Consiliu de Administraţie al CFR SA l-a numit marţi pe George Micu, fost director general al CFR Marfă, la conducerea companiei care administrează infrastructura feroviară.

AGA CFR a respins, luni, planul de administrare propus administratorii în funcţie şi a numit un nou CA, din care fac parte George Micu, Sorin Mîndruţescu (CEO Oracle România), Peter Weiss (fost şef la Bancpost şi RBS România) şi George Micu (fost director general al CFR Marfă), alături de Florian Raimund Kubinschi şi Enache Jiru, administratori şi în fostul CA.

După respingerea planului, directorul general, Dimitris Sophocleous, a anunţat că demisionează. Fosta conducere a CFR SA, selectată la începutul acestui an, în urma unui proces de recrutare a managementului privat, a acuzat factorul politic că este "disperat" să nu piardă controlul unei companii de stat şi a finanţărilor europene.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO