1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 17 º

Extern

Noul guvern din Grecia adoptă reduceri fiscale pentru ca populaţia să poată face faţă datoriilor

Parlamentul elen a aprobat marţi măsuri legislative şi reduceri fiscale în sprijinul populaţiei care întâmpină dificultăţi în a-şi achite datoriile, propuneri susţinute de noul prim-ministru de centru-dreapta Kyriakos Mitsotakis, transmite AFP, potrivit Agerpres

31 iul, 2019 | Agerpres

Conform noilor măsuri, persoanele care au datorii la stat şi la fondurile de pensii pot plăti sumele datorate în 120 de rate lunare. În plus, impozitele pe proprietate vor fi reduse în medie cu 22%.

Într-o dezbatere televizată, ministrul finanţelor Christos Staikouras a declarat că populaţia datorează statului peste 104 miliarde de euro.

'Problemele cetăţenilor noştri nu pot aştepta' a spus Mitsotakis. 'Ajutăm milioane de oameni şi afaceri ... Vrem să reînviem clasa de mijloc şi sectorul imobiliar' a adăugat el, spunând că aceste măsuri vor stimula economia.

Alte reduceri fiscale vor fi aprobate de parlament săptămâna viitoare. Printre acestea se numără şi cea care prevede că cei care câştigă până în 10.000 de euro/an vor beneficia de reduceri fiscale de la 22% la 9%.

Partidul premierului Mitsotakis Nea Dimokratia (ND) a câştigat alegerile parlamentare din 7 iulie cu 39.6% din voturi. Partidul fostului premier de stânga Alexis Tsipras s-a clasat pe locul al doilea cu 31.5% din voturi. ND a obţinut suficiente voturi pentru a putea guverna singur.

Alegerile au reflectat nemulţumirea pe scară largă a populaţiei faţă de premierul Tsipras, după patru ani de austeritate din cauza reformelor pe care guvernul elen a fost nevoit să le implementeze în schimbul planului de salvare internaţional. Grecia, afectată de o criza financiară profundă din 2010, a ieşit din programele planului internaţional de salvare abia în august anul trecut. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO