Noul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei promite să elibereze ţara de socialism şi corectitudinea politică

Noul preşedinte al Braziliei, Jair Bolsonaro, un politician de extremă-dreapta, a promis în discursul său de la ceremonia de învestire să construiască “o societate fără discriminare sau diviziune” şi să elibereze ţara de socialism şi corectitudine politică, scrie BBC citat de News.ro.
Economica.net - mie, 02 ian. 2019, 10:42
Noul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei promite să elibereze ţara de socialism şi corectitudinea politică

Fostul căpitan din armată a transmis Congresului că doreşte “un pact naţional” pentru a elibera Brazilia de corupţie, infracţiuni şi gestionarea greşită a economiei.

Bolsonaro este o persoană controversată după ce a făcut în trecut comentarii rasiste, homofobe şi misogine, scrie News.ro.

“Brazilia se va întoarce la a fi o ţară eliberată de constrângeri ideologice”, a transmis el Congresului în capitala Brasilia.

“Voi împărţi puterea într-un mod progresiv, meticulos şi responsabil”, a afirmat Bolsonaro.

Administraţia sa, a comunicat el, este “fidelă acelor brazilieni care doresc şcoli bune care să le pregătească copiii pentru piaţa muncii şi nu pentru activism politic”.

Bolnsoaro a promis că va susţine armata şi poliţia, declarând: “Motto-ul naţional este ordine şi progres. Nicio societate nu se poate dezvolta fără a respecta aceste principii”.

Privind economia, el a promis să deschidă pieţele şi să realizeze “reforme structurale importante” pentru a gestiona datoria publică.

Făcând, aparent, referire la dreptul de a deţine arme, el a afirmat: “Cetăţenii cinstiţi merită să se poată proteja”. Sâmbătă Bolsonaro a anunţat pe Twitter că va emite un ordin pentru a permite cetăţenilor care nu au dosar penal să deţină arme.

Bolsonaro, în vârstă de 63 de ani, a câştigat alegerile prezidenţiale la o distanţă considerabilă faţă de Fernando Haddad, liderul Partidului Muncitorilor (de stânga).

Preşedintele american Donald Trump l-a lăudat pentru discursul ţinut marţi, declarând că SUA sunt “alături de el”.

Printre oaspeţii prezenţi la ceremonie s-au aflat Secretarul de Stat american Mike Pompeo, premierul israelian Benjamin Netanyahu, prim-ministrul Ungariei Viktor Orban şi preşedintele portughez Marcelo Rebelo de Sousa.

Vorbind după discurs, el a declarat că Brazilia “se va elibera de socialism” şi de “corectitudinea politică”.

Bolsonaro a călătorit prin Brazilia într-un Rolls Royce vintage decapotabil escortat de poliţiti călare şi de membri ai forţelor de securitate, care alergau alături de maşina sa.

Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Sănătăţii a cumpărat un lot de 10.600 de flacoane de Tocilizumab, medicament necesar pentru tratarea formelor grave de COVID-19
Ministerul Sănătăţii a cumpărat un lot de 10.600 de flacoane de Tocilizumab, medicament necesar pentru tratarea formelor ...
Ministerul Sănătăţii (MS) a finalizat o achiziţie publică de 10.600 de flacoane de Tocilizumab, medicament necesar pentru tratarea formelor grave de COVID-19, a declarat, marţi, la Antena 3,......
Comisia Europeană a semnat un contract pentru cumpărarea unui tratament împotriva COVID-19 cu anticorpi monoclonali
Comisia Europeană a semnat un contract pentru cumpărarea unui tratament împotriva COVID-19 cu anticorpi monoclonali
Comisia Europeană a semnat un contract cadru de achiziţie cu compania farmaceutică Eli Lilly pentru un tratament cu anticorpi ...
153.716 persoane au fost angajate prin intermediul ANOFM în primele opt luni din 2021
153.716 persoane au fost angajate prin intermediul ANOFM în primele opt luni din 2021
Un număr de 153.716 persoane au fost angajate în primele opt luni ale anului 2021, ca urmare a aplicării măsurilor de ...
Statele Unite au deschis o anchetă cu privire la echiparea a 30 de milioane de mașini cu airbag-uri defecte produse de Takata
Statele Unite au deschis o anchetă cu privire la echiparea a 30 de milioane de mașini cu airbag-uri defecte produse de ...
Administraţia americană pentru siguranţa traficului (NHTSA) a anunţat marţi că a deschis o anchetă asupra a 30 de ...