Noul terminal de la Aeroportul Otopeni va costa 700 milioane de euro. Licitaţia va fi lansată în maxim o lună – ministrul Transporturilor

Licitaţia pentru construirea unui nou terminal la Aeroportul Otopeni, cu o valoare estimată de 700 de milioane de euro, va fi lansată în maxim o lună, a declarat vineri ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.
Anemona Andone - vin, 06 sept. 2019, 11:33
Noul terminal de la Aeroportul Otopeni va costa 700 milioane de euro. Licitaţia va fi lansată în maxim o lună - ministrul Transporturilor

„M-a informat directorul de la aeroport că undeva în trei săptămâni, maxim o lună, va ridica pe SICAP proiectarea şi execuţia pentru noul terminal de la Otopeni, care valorează 700 de milioane de euro”, a declarat şeful Transporturilor în cadrul unui interviu pentru DCNews.

Potrivit lui Răzvan Cuc, banii pentru investiţia în noul terminal vor proveni din fonduri europene şi din bugetul companiei de aeroporturi.

Acesta a explicat că, iniţial, Aeroportul Otopeni a fost proiectat la o capacitate de 7 milioane de pasageri pe an şi acum înregistrează un trafic de 14 milioane de pasageri pe an.

Ministrul Transporturilor a mai anunţat şi la finele lunii trecute lansarea la licitaţie a acestui obiectiv major de infrastructură.

Oficialul de la Transporturi a mai spus că noul management de la aeroport s-a implicat în tot ce a însemnat contracte pentru modernizarea pistei 2, modernizarea unor căi de rulare.

De asemenea, acesta a amintit că Aeroportul Băneasa va fi redeschis şi în perspectiva organizării la Bucureşti a unor meciuri din cadrul campionatului de fotbal europen de anul viitor.

„A fost scoasă la licitaţie modernizarea corpurilor A şi B de la Aeroportul Băneasa, în condiţiile celor de la UEFA, ca să deschidem aeroportul până când vor începe meciurile. Echipele care vor veni în România vor ateriza pe Băneasa”, a explicat ministrul Transporturilor.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Șeful STB avertizează că societatea ar putea intra în insolvență în urma grevei. El estimează pierderile cauzate de protest la 20 de milioane de lei
Șeful STB avertizează că societatea ar putea intra în insolvență în urma grevei. El estimează pierderile cauzate ...
Directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, estimează pierderile provocate de grevă, în ...
USR atrage atenția asupra actelor de vandalism și de hărțuire asupra șoferilor STB care ies pe traseu
USR atrage atenția asupra actelor de vandalism și de hărțuire asupra șoferilor STB care ies pe traseu
Filiala din București a Uniunii Salvați România atrage atenția asupra actelor de vandalism și a hărțuirilor la care ...
Parc nou în Sectorul 6: A fost depusă o ofertă pentru amenajarea spațiului verde din zona Lujerului
Parc nou în Sectorul 6: A fost depusă o ofertă pentru amenajarea spațiului verde din zona Lujerului
Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 a primit o ofertă la licitația pentru amenajarea Parcului ...