Noutăți motorizate: Premierele anului 2021 pe piața auto din România

Anul 2021 aduce pe piața auto o mulțime de mașini aflate în premieră pe piața din România. Iată o listă a celor mai importante lansări de noi modele din acest an.
Robert Stan - Dum, 21 feb. 2021, 13:16
Noutăți motorizate: Premierele anului 2021 pe piața auto din România

Anul 2021 a început de aproape două luni și, în ciuda invertitudinii economice, mulți își fac planuri pentru achiziționarea unei mașini. Chiar dacă piața auto din România a început anul cu stângul, înregistrând o scădere de peste 50% față de luna ianaurie a anului anterior, asta după ce și 2020 s-a încheiat cu un recul important, majoritatea comercianților se așteaptă la o creștere a vânzărilor cu circa 10% – 15%. În acest context, cu ajutorul programelor de stimulare a achizițiilor, Rabla și Rabla Plus, importatorii mizează pe un an bun. Și, pentru a susține creșterea cererii, ei sunt pregătiți cu o adevărată valanșă de noi modele, majoritatea cu sisteme de propulsie prietenoase cu mediul, de la hibride până la vehicule 100% electrice.

Primăvara debutează în forță

Luna februarie aduce pe piața de la noi un nou model electric BMW. Este vorba despre SUV-ul iX3, un vehicul despre care deja știm că are o autonomie anunțată de producător de 459 km în regim WLTP și va costa minimum 67.592 euro (TVA inclusă). Tot în zona SUV-urilor electrice, luna aceasta va marca premiera facelift-ului pentru Jaguar E-Pace, în timp ce Toyota promite lansarea modelului hibrid C-HR GR Sport Electric Hybrid 2.0.

Tot în februarie, KIA a confirmat lansarea a nu mai puțin de trei modele, pornind de la SUV-ul Sorento Plug-in Hybrid până la un facelift al micului Stonic și altul al focosului Stinger.

Apoi, în martie, sarabanda lansărilor devine chiar mai accentuată. În primul rând trebuie menționată lansarea în comercializare a primului model Dacia 100% electric, Spring. Este important însă de știut că în această primăvară va debuta doar varianta destinată firmelor de car-sharing și transport, cea pentru persoane fizice trebuind așteptată până la toamnă.

Un alt vehicul electric, dar dintr-o cu totul altă clasă, va fi lansat de Volkswagen în a treia lună a anului. Este vorba despre așteptatul ID.4, fratele mai mare al lui ID.3.

– Din martie, vor crește prețurile modelelor Dacia, spune presa franceză

BMW a confirmat lansarea în martie a Seriei 4 Cabriolet, model care, în afara unui puternic V8, va putea fi achiziționat strict cu sisteme de propulsie mild-hybrid. Primăvara va continua în cazul BMW cu lansarea spectaculosului modelului M5 CS care are în dotare „cel mai puternic motor de serie care a purtat vreodată sigla BMW”, apoi cu sportivele M3 și M4.

Marca Mini, divizie a grupului bavarez, a anunțat și ea lansarea modelelor facelift cu 3 și 5 uși ale celui mai mic model din gamă, iar Lexus aduce pe piața românească un nou LS. În schimb, Toyota va lansa în a treia lună a anului doi „mastodonți” din familia sa de produse, noul Highlander Electric Hybrid și pick-up-ul Hilux.

Primăvara va mai aduce clienților din România și lansările modelelor Renault Megane, Koleos și Trafic, toate sub forma unor facelift-uri, dar și pe cele ale Opel Crossland, Mokka și, mai ales, versiunea electrică a acestuia din urmă Mokka-e. Nu trebuie uitate din lista de modele care vor ajunge pe piață în prima jumătate a anului vehiculele Mercedes-Benz EQA, tripleta Audi – e-tron GT, Q4 e-tron și Q8 TFSI e, precum și Skoda Enyaq sau Mitsubishi Eclipse Cross PHEV.

Ofenisvă Mercedes-Benz în vară

Vara lui 2021 va fi și ea plină de lansări ale unor noi modele, iar Mercedes-Benz se anunță a fi principalul susținător al atenției prin noile EQS și AMG EQS, Clasa S Maybach și Clasa S 580 e. Tot brandul premium din Stuttgart a confirmat lansarea noii Clase C, dar și a facelift-urilor pentru CLS, AMG CLS 53 și AMG GT 4-Doors Coupé.

Tot din zona premium a pieței va fi disponibil și noul Lexus LC Convertible, Audi Q5 Sportback și Audi SQ2 facelift. O altă marcă a grupului Volkswagen, spaniolii de la Seat, vor lansa în această vară facelift-uri ale modelelor Arona și Ibiza.

– Primul showroom Tesla din România se deschide la București

Lista lansărilor din vara lui 2021 continuă cu Renault Arkana, marca franceză anunțând și noi variante Express și Kangoo. Kia pune și ea la bătaie trei facelift-uri – Ceed, ProCeed și XCeed, iar Skoda un facelift al SUV-ului Kodiaq.

În final, dacă Toyota va lansa și ea un facelift al modelului Camry, cei de la Opel, acum parte a grupului francez PSA, se laudă cu electricele Zafira-e și Vivaro-e.

O toamnă plină pentru reprezentanța BMW din România

Vedeta incontestabilă a toamnei anului 2021 pe piața din România va fi Dacia Spring. Asta pentru că după debutul din primăvară al variantei destinate companiilor de car-sharing, în septembrie este așteptată pe piață și versiunea pentru persoane fizice. Apoi urmează o adevărată avalanșă de modele BMW care vor debuta în al treilea trimestru al lui 2021. Noul X3, urmat de un facelift al modelului X4 care va avea în dotare noi sisteme de propulsie mild-hybrid, plug-in hybrid și electrice, va deschide drumul către BMW Seria 4 Gran Coupe, vehicul care va avea doar sisteme de propulsie mild-hybrid 48V, cu excepţia notabilă a versiunii cu motor V8.

Cum Mercedes-Benz nu se putea lăsa mai prejos, mai ales după numărul mare de modele spectaculoase prezentat în vara lui 2021, clienții din România vor avea acces în toamnă la sportivul AMG SL.

Cei care își doresc mașini cu dimensiuni mai reduse vor avea la dispoziție în toamna acestui an un nou model Fabia, produs de Skoda, versiunea Cross a Toyotei Yaris și un facelift al lui Volkswagen Polo. Și, dacă tot am vorbit de Volkswagen, să spunem că în trimestrul al treilea al anului este așteptat și SUV-ul Tiguan Allspace.

Final de an electrizant

În ultima parte a anului 2021 sunt așteptate pe piața de la noi câteva suprize notabile. Este vorba, în primul rând, despre cel mai perfoamnt SUV electric produs de BMW, noul iX. Apoi, diviza premium a grupului Toyota, Lexus, va lansa modelul electric UX, iar Volkswagen ar putea aduce, deși nu există încă o confirmare fermă, modelul ID.5, al treilea vehicul din noua gamă de modele 100% electrice a producătorului din Wolfsburg.

O altă lansare cel puțin interesantă a finalului de an 2021 va fi cea a modelului Cupra El Born produs de Seat. Opel promite prezentarea variantelor electrice ale vehiculelor Combo și Movano, ba chiar și un nou Astra, iar Toyota va oferi clienților SUV-ul RAV4 Plug-in Hybrid.

Nu putem trece cu vederea noutatea finalului de an de la Mercedes-Benz, vitezistul AMG C63, și nici două noutăți Lexus, NX și ES facelift. Fără a fi o certitudine, este posibil ca tot în acest an să vedem pe piață și un facelift al SUV-ului Mazda CX-5.

Printre noutățile promise de importatorii auto de la noi de numără și cele ale cuplului Jaguar – Land Rover. În timp ce Jaguar își actualizează aproape toată gama în 2021, începând cu facelift-ul lui E-Pace, despre care am scris în articolul de ieri, și continuând cu XF facelift, F-Pace facelift, un nou F-Type și încheind cu un nou XJ.

În ceea ce privește Land Rover, principalele noutăți vor fi Discovery facelift, Discovery Sport, Evoque, și Velar cu motorizări PHEV, iar spre finalul anului este așteptat noul Range Rover.

Te-ar mai putea interesa și
Bosch a finalizat investiția de 21,2 milioane de euro în extinderea Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca
Bosch a finalizat investiția de 21,2 milioane de euro în extinderea Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca
Grupul Bosch, companie germană cu circa 10.000 de angajați în România, a inaugurat o nouă clădire dedicată Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca....
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
În 2023, la nivelul Uniunii Europene, 13,4% din rezidenţi au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite şi ...
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints AI
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints ...
După șase luni în care a derulat campanii pilot cu un număr limitat de branduri și agentii de media, Profi, rețeaua ...
Ciolacu: Proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România, în lucru la Ministerul Muncii
Ciolacu: Proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România, în lucru la Ministerul Muncii
Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, să pună în transparenţă, imediat după ...