1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 6 º

Extern

Nu exista un focar de hepatită A generalizat pe toată zona Varna - autorităţi Bulgaria

Autorităţile bulgare au dezminţit informaţia potrivit căreia ar exista un focar de infecţie cu hepatită A generalizat pe toată zona Varna, a precizat Sebastian Constantinescu, director general al agenţiei Travel Planner.

04 iul, 2014 | Agerpres

,,Principalele staţiuni din regiunea Varna - Nisipurile de Aur şi Albena - se află la 20-30 de km de zona ,,Plaja ofiţerilor', din oraşul Varna. În plus, staţiunile din sudul litoralului bulgăresc nu sunt afectate sub nicio formă, aflându-se la minimum 70-80 km sud de Varna', afirmă Sebastian Constantinescu.

Ministerul Afacerilor Externe a emis, vineri dimineaţă, o informare pentru cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Bulgaria sau care se află deja pe litoralul bulgăresc al Mării Negre conform căreia există risc ridicat ca apa mării să fie infectată cu virusul hepatic A.

Potrivit informaţiilor publicate de specialiştii bulgari în hepatologie, cauza o reprezintă inundaţiile provocate de ploile puternice care au afectat portul Varna şi unele staţiuni bulgăreşti la Marea Neagră, informează MAE.

,,Recomandăm turiştilor să fie calmi, deoarece nu au motive de a intra în panică. De asemenea, le sugerăm să nu sune la agenţiile de turism, ci să trimită eventual email-uri şi vor primi astfel clarificări suplimentare. Agenţiile de turism primesc deja foarte multe telefoane, neputând să le facă faţă, riscând astfel să le fie perturbată activitatea de zi cu zi', a spus Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner.

Reprezentanţii agenţiilor de turism aşteaptă, în curând, o confirmare de la Ministerul Sănătăţii de la Sofia referitoare la posibila răspândire a virusului în toată regiunea Varna şi va oferi amănunte suplimentare.

,,Potrivit autorităţilor din Bulgaria, acest virus nu periclitează sănătatea turiştilor, nefiind localizat într-o zonă turistică', spune reprezentantul Travel Planner.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO