1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 6 º

Finanţe şi bănci

Nu există un gol în venituri pentru anul viitor - Ministrul Bugetului

Ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, a negat că ar exista 'un gol în venituri' pentru anul viitor, aşa cum a susţinut Consiliul Fiscal, însă a admis că în 2015 va exista o situaţie dificilă în privinţa deficitului bugetar stabilit, de 1,4%, dând asigurări că acesta va fi atins.

03 dec, 2014 | Agerpres

'Nu există un gol în venituri şi, cu tot respectul, noi nu facem bugetul de la televizor şi din ce spune Consiliul Fiscal. Noi facem bugetul pe datele din economie şi pe situaţia reală. Bineînţeles că anul viitor avem o situaţie dificilă în sensul în care avem acest MTO - deficit de 1,4% pe care trebuie să îl atingem şi îl vom atinge, avem şi această reducere de CAS pe care o continuăm anul viitor şi aici avem un impact, însă, după prima lună vă dau o veste bună: impactul este mult mai mic decât cel previzionat de organismele internaţionale şi de ceilalţi analişti, lucru care ne va ajuta foarte mult. Aşteptăm să vedem situaţia pentru luna noiembrie', a afirmat Vâlcov într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

La finalul lunii noiembrie, Consiliul Fiscal atrăgea atenţia asupra faptului că Guvernul va trebui să demonstreze FMI că are resurse să acopere anul viitor un gol de venituri de 15-17 miliarde de lei.

Recent, Consiliul Fiscal a publicat o opinie pe site în care arată că decizia Guvernului de a opera o a treia rectificare bugetară 'este dovada unei evidente incapacităţi administrative de programare şi execuţie a bugetului, în special a cheltuielilor de investiţii'.

'Este dificil de înţeles oportunitatea achitării în avans a drepturilor salariale restante comparativ cu eşalonarea programată iniţial prin apelul la o multitudine de încălcari ale regulilor fiscale statuate prin legile în vigoare, în condiţiile în care apare drept puţin probabil ca aceasta să uşureze construcţia bugetara pentru anul 2015 din perspectiva SEC 2010, relevantă din perspectiva angajamentelor ce decurg din calitatea de stat membru al Uniunii Europene şi din prevederile Pactului de Creştere şi Stabilitate şi Compactului Fiscal', precizează cei de la Consiliul Fiscal.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO