„Nu există un plan B” împotriva Ebola, virusul „trebuie să fie învins” – oficial ONU

Nu există "un plan B" împotriva Ebola, virusul "trebuie să fie învins", a declarat noul şef al Misiunii ONU pentru lupta împotriva Ebola (UNMEER), Ismail Ould Cheikh Ahmed, în timp ce epidemia hemoragică a curmat deja viaţa a peste 7.900 de persoane, scrie Agerpres.ro. 
Economica.net - Dum, 04 ian. 2015, 10:09

„Nu avem niciun plan B, trebuie să învingem virusul. Aceasta este la îndemâna noastră şi nu trebuie să cedăm”, a declarat responsabilul ONU la sosirea sa la Accra, potrivit unui comunicat. „Aceasta este o criză globală. Avem, fără îndoială, o perioadă dificilă în faţa noastră, dar putem reuşi”, a mai spus el.

Ismail Ould Cheikh Ahmed, de origine din Mauritania, a fost numit la conducerea UNMEER la începutul lunii decembrie de secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, înlocuindu-l astfel pe americanul Anthony Banbury. El a sosit sâmbătă la Accra pentru a-şi prelua funcţia.

L’UNMEER, cu sediul în capitala statului Ghana, conduce eforturile internaţionale împotriva virusului Ebola, unul din cele mai periculoase din istorie.

Potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), publicat miercuri şi care se opreşte la situaţia de până în 28 decembrie, numărul morţilor în urma epidemiei hemoragice Ebola în Africa de Vest depăşeşte cifra de 7.900, dintr-un total de peste 20.200 de cazuri înregistrate în trei cele mai afectate ţări.

„Trebuie să continuăm lupta până nu va exista niciun singur caz, deoarece şi un singur caz este prea mult”, a adăugat responsabilul ONU, care urmează să se deplaseze în zilele următoare în Liberia şi Sierra Leone, iar apoi în Guineea pentru „a consolida priorităţile strategice ale UNMEER”. El va fi însoţit de David Nabarro, coordonatorul eforturilor internaţionale împotriva epidemiei.

După cum a relatat anterior AFP, infirmiera britanică, contaminată cu virusul Ebola şi plasată în izolare de marţi la un spital din Londra, se află duminică în stare critică, la o săptămână de la întoarcerea sa din Sierra Leone. Royal Free Hospital „anunţă cu regret că starea lui Pauline Cafferkey s-a deteriorat progresiv în ultimele două zile şi ea se află acum în stare critică”, au indicat, într-un comunicat, medicii care acordă îngrijiri acesteia.

În acelaşi timp, un asistent din SUA, care s-a întors tot din Sierra Leone, urmează să fie plasat duminică sub observaţie într-un spital din Nebraska (centrul SUA), după ce a fost expus la virusul Ebola, conform unei surse medicale de peste Ocean.

Te-ar mai putea interesa și
BNR: Peste 18,83 milioane de carduri au fost emise în România, până la finele lunii decembrie 2020
BNR: Peste 18,83 milioane de carduri au fost emise în România, până la finele lunii decembrie 2020
Numărul total de carduri emise în România era, la finele ultimului trimestru din 2020, de 18.830.297 unităţi, în creştere cu 1,05% comparativ cu sfârşitul trimestrului anterior, arată...
CNCAV: O nouă tranşă de 224.640 doze de vaccin Pfizer BioNTech soseşte luni în ţară
CNCAV: O nouă tranşă de 224.640 doze de vaccin Pfizer BioNTech soseşte luni în ţară
O nouă tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech constând în 224.640 doze va sosi luni, 8 martie, în România, vaccinurile ...
Alte 3.288 cazuri noi de infectare cu coronavirus, în ultimele 24 de ore
Alte 3.288 cazuri noi de infectare cu coronavirus, în ultimele 24 de ore
Un număr de 3.288 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, a informat, ...
INS: Transportul aerian de pasageri a scăzut cu 69% în 2020
INS: Transportul aerian de pasageri a scăzut cu 69% în 2020
Numărul persoanelor care au optat pentru transportul aerian de pasageri a scăzut anul trecut cu 69%, de la 23.193.300 pasageri ...