Nu vă cred, domnule Isărescu!

"Salariul guvernatorului la Banca Naţională este cu mult sub ceea ce am auzit la ASF, de 18.000-20.000 de euro. Salariul de bază al guvernatorului este de aproximativ 10.000 de euro şi urcă la aproape 12.000 de euro cu indemnizaţia de la Consiliul de Administraţie. Celelalte salarii sunt mult mai mici". Declaraţia aparţine lui Adrian Vasilescu, fost jurnalist şi aparator al imaginii Băncii Naţionale a României şi al şefului său, guvernatorul Mugur Isărescu. A fost făcută în contextul scandalului legat de salariile imense de la Autoritatea pentru Supraveghere Financiară, despre care s-a spus că nu pot fi mai mari decât la BNR.
Mihai Nicuţ - mar, 18 feb. 2014, 10:18
Nu vă cred, domnule Isărescu!

Deci 12.000 de euro, azi!

„Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, a încasat anul trecut un salariu de 617.000 de lei, adică aproximativ 146.500 de euro pe an sau 12.213 de euro pe lună, calculat la cursul mediu al anual din 2010, de 4,2099 de lei pentru un euro. Informaţia a apărut, dint-o greşeală şi pentru scurt timp, pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). În momentul de faţă (21 iun. 2011), în declaraţia de avere a guvernatorului datată cu 3.11.2010, cifra ce indică „venituri din salarii”, este blurată”

Ultima referinţă exactă, din documente oficiale, acum aproape patru ani! 12.200 de euro. Documente ulterior retrase din uzul publicului, dar niciodată negate! Apărute din greşeală, pentru că nu ar fi trebuit să le vedem!

Oare dl. Isărescu a fost atât de empatic cu naţiunea suferindă în criză încât a rezistat tentaţiei de a-şi mări salariul timp de trei ani, asta după ce în precedenţii trei ani l-a majorat cu 70%? Pot doar să sper, dar spiritul diriguitorilor finanţelor naţiei nu mă lasă! Prezint anticipat scuze pentru prezumţia de vinovăţie! Din pacate am motive, ca marea parte dintre dvs, cei care faceţi umbra pământului românesc de cel puţin 24 de ani!

Oare eternul sfetnic al guvernatorului Isărescu, dl. Vasilescu, cel care ne explica destul de des tuturor ce bună este încrederea poporului în instituţiile acestei ţări, a dorit să facă o aproximare mult prea grosieră a salariului şefului său, doar  ca să arate că este mai mic decât al altora? Hilar şi trist, în acelaţi timp!

Explicabil însă, cel puţin pentru unii, chiar dacă asta ar putea însemna o „uşoară” mistificare!

După ce aţi citit această supoziţie, bagaţi mâna în buzunar, sau în portofel! Scoateţi prima bancnotă pe care o găsiţi şi uitaţi-vă la ea! Este semnată de Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României! Nu ştiţi câte astfel de bancnote primeşte în ziua sa de salariu, pentru că acest salariu e secret. Nu scrie nimic aici! Nu vi se spune. Pot fi oricâte!

Dar aveţi încredere! Aşa vi se spune, aveţi încredere în monedă, evitaţi împrumuturile în moneda altuia, aveţi încredere în băncile noastre, să nu-i credeţi pe agramaţii ăia de ziarişti care vă spun că viaţa s-a scumpit, şamd. „Aveţi încredere în noi, noi ştim mai bine!” este mesajul care răzbate, uneori subliminal, mai ales la TV în mesajele evanescente care totusi stăruiesc în cap prin repetiţie!

Contează cât cîştigă Isărescu?

La limită, chiar nu contează, dl Mugur Isărescu poate să aibă ce salariu vrea domnia sa, doar nu-i ia din bani publici, nu-i aşa? Mai ales că domnia sa îi şi “face”. Şi, tot la limită, tot domnia sa hotărăşte şi câţi bani să se plimbe prin România! În fiecare zi, oră, sau minut! Deci şi pe la domnia sa prin buzunar!

Doar că, atunci când mi se spune să am încredere în instituţiile acestei ţări, îmi aduc aminte de celebra formulare „conform fişei fiscale”. Aşa scrie, de ani de zile, în declaraţia de avere a şefului celei mai respectabile instituţii din România. 

Este legal, dar puţin ruşinos, şi pentru instituţie şi pentru mine! Sunt român, trăiesc în România şi din păcate nu pot să am încredere în ce spune dl. Vasilescu. Din păcate nu cred că salariul domnului Isărescu este la fel, dacă nu chiar puţin mai mic decât acum trei ani. Nu pot fi convins decât într-un singur fel că mă înşel: Domnule Isărescu, publicaţi-vă salariul! Vă cer anticipat scuze dacă aveţi doar 12.000 de euro pe lună. Sau poate e fără sporuri?

 

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...