„Nu voi dezamăgi”, spune PNL-istul Pecingină, proaspăt numit secretar de stat la Finanţe. Presa gorjeană spune că e „traseist”

Gheorghe Pecingină noul secretar de stat din Ministerul Finanţelor, spune că se va ocupa conştiincios de partea juridică a actelor emise de instituţie. El este vicepreşedinte al PNL Gorj şi nu a deţinut până acum funcţii publice, chestiune care a fost până acum subiect de laudă pentru tânărul politician. A trecut până acum prin cinci partide, inclusiv PSD şi partidul lui Dan Diaconescu.
Ionut Tudorica - mie, 15 ian. 2020, 09:29
„Nu voi dezamăgi”, spune PNL-istul Pecingină, proaspăt numit secretar de stat la Finanţe. Presa gorjeană spune că e

Gheorghe Pecingină, vicepreședinte PNL Gorj, a fost numit luni, 13 ianuarie, în funcția de secretar de stat la Ministerul Finanțelor. Decizia premierului Ludovic Orban a fost publicată în Monitorul Oficial.

Pecingină nu a ocupat până acum funcții publice, practicând doar avocatura în cadrul Baroului Gorj. La scurt timp după ce liberalii au preluat guvernarea, liderul PNL a anunțat, la un post de radio, că nu este interesat să ocupe vreo funcție, fie ea și la nivel central.

Acum, Pecingină susține că această funcție reprezintă „un pas înainte” în cariera sa politică. „Sunt convins că nu voi dezamăgi. În CV-ul meu am și studii economice, sunt licențiat și chiar am și master în studii economice, dar nu voi brava, mă voi ocupa de partea juridică în Ministerul de Finanțe”, a declarat public Gheorghe Pecingină.

„Este o persoană care se va achita de sarcini cu brio. Când dai o lege economică, te lovești și de noțiuni juridice. Acolo trebuie să fii un bun coordonator”, a susținut Eduard Berca, vicepreședinte PNL Gorj, la un post local de televiziune, citat de Gorjeanul.
Gheorghe Pecingină (39 ani) a activat deja în mai multe partide politice, începând de la PDL, PP-DD, PSD, ALDE. De la sfârșitul lunii aprilie 2016, el a devenit membru PNL.
Orban a numit, la finalul anului, alți doi secretari de stat la ministerul condus de Florin Cîțu. Unul dintre ei este Sebastian Burduja, șeful PNL Sector 1. 

Te-ar mai putea interesa și
Ioana Mihăilă: Probabil că vom impune personalului sanitar nevaccinat să se testeze periodic pe cheltuiala proprie
Ioana Mihăilă: Probabil că vom impune personalului sanitar nevaccinat să se testeze periodic pe cheltuiala proprie
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat sâmbătă că "personalul medical care nu este vaccinat probabil va trebui să se testeze periodic cu costuri suportate de persoana care se......
Primul tramvai turcesc pentru Timișoara, trimis spre România. Poate merge 63 km pe baterie VIDEO
Primul tramvai turcesc pentru Timișoara, trimis spre România. Poate merge 63 km pe baterie VIDEO
Turcii de la Bozankaya au trimis spre România primul tramvai din comanda de 21 de garnituri pentru Timișoara. Acestea vor ...
ANM: Cod portocaliu de ploi torențiale până duminică în județele Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea și Buzău. Vreme instabilă în Capitală
ANM: Cod portocaliu de ploi torențiale până duminică în județele Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea și Buzău. Vreme ...
Judeţele Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea şi zona de munte a judeţului Buzău se vor afla sub avertizare Cod portocaliu ...
Merkel și Macron solicită statelor UE să-și coordoneze politicile de redeschidere a frontierelor
Merkel și Macron solicită statelor UE să-și coordoneze politicile de redeschidere a frontierelor
Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron au lansat vineri un apel ţărilor membre ale Uniunii ...