„Nu voi dezamăgi”, spune PNL-istul Pecingină, proaspăt numit secretar de stat la Finanţe. Presa gorjeană spune că e „traseist”

Gheorghe Pecingină noul secretar de stat din Ministerul Finanţelor, spune că se va ocupa conştiincios de partea juridică a actelor emise de instituţie. El este vicepreşedinte al PNL Gorj şi nu a deţinut până acum funcţii publice, chestiune care a fost până acum subiect de laudă pentru tânărul politician. A trecut până acum prin cinci partide, inclusiv PSD şi partidul lui Dan Diaconescu.
Ionut Tudorica - mie, 15 ian. 2020, 09:29
„Nu voi dezamăgi”, spune PNL-istul Pecingină, proaspăt numit secretar de stat la Finanţe. Presa gorjeană spune că e

Gheorghe Pecingină, vicepreședinte PNL Gorj, a fost numit luni, 13 ianuarie, în funcția de secretar de stat la Ministerul Finanțelor. Decizia premierului Ludovic Orban a fost publicată în Monitorul Oficial.

Pecingină nu a ocupat până acum funcții publice, practicând doar avocatura în cadrul Baroului Gorj. La scurt timp după ce liberalii au preluat guvernarea, liderul PNL a anunțat, la un post de radio, că nu este interesat să ocupe vreo funcție, fie ea și la nivel central.

Acum, Pecingină susține că această funcție reprezintă „un pas înainte” în cariera sa politică. „Sunt convins că nu voi dezamăgi. În CV-ul meu am și studii economice, sunt licențiat și chiar am și master în studii economice, dar nu voi brava, mă voi ocupa de partea juridică în Ministerul de Finanțe”, a declarat public Gheorghe Pecingină.

„Este o persoană care se va achita de sarcini cu brio. Când dai o lege economică, te lovești și de noțiuni juridice. Acolo trebuie să fii un bun coordonator”, a susținut Eduard Berca, vicepreședinte PNL Gorj, la un post local de televiziune, citat de Gorjeanul.
Gheorghe Pecingină (39 ani) a activat deja în mai multe partide politice, începând de la PDL, PP-DD, PSD, ALDE. De la sfârșitul lunii aprilie 2016, el a devenit membru PNL.
Orban a numit, la finalul anului, alți doi secretari de stat la ministerul condus de Florin Cîțu. Unul dintre ei este Sebastian Burduja, șeful PNL Sector 1. 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Nou concept de expunere la Țiriac Collection
Nou concept de expunere la Țiriac Collection
Țiriac Collection pune la dispoziția vizitatorilor un nou concept de expunere auto în curtea exterioară a galeriei ce ...
Raport COVID 19, 28 noiembrie: Sub 1.500 de cazuri și 106 decese
Raport COVID 19, 28 noiembrie: Sub 1.500 de cazuri și 106 decese
Grupul de Comunicare Strategică anunţă duminică, pe baza datelor existente la ora 10.00, că în ultimele 24 de ore s-au ...
Omicron, noul Coronavirus, face ravagii. Israel și-a închis complet granițele, deși este printre țările cu cei mai mulți vaccinați
Omicron, noul Coronavirus, face ravagii. Israel și-a închis complet granițele, deși este printre țările cu cei mai ...
Israel este prima țară din lume care își închide complet granițele de team ultimei variante de Coronavirus, Omicron. ...