1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Companii

Nuclearelectrica depune 20 de milioane de lei la Eximbank, de unde ia o dobândă de doar 1,5% pe an

Nuclearelectrica a constituit un depozit la termen de 20 de milioane de lei la Eximbank, pentru care primeşte o dobândă sub media pieţei şi chiar mai mică decât cea plătibilă de băncile comerciale persoanelor fizice.

24 noi, 2014 | ECONOMICA.net

"Societatea Naţională Nuclearelectrica S.A. ("SNN") informează acţionarii că, în baza contractului-cadru de cont curent cu Banca de Export - Import a României EXIMBANK SA – Bucuresti nr. 499S1/30.04.2014, SNN a constituit la data de 21 noiembrie 2014, la EXIMBANK SA – Bucureşti, un depozit la termen, fără prelungire, pentru suma de 20.000.000 lei. Rata procentuală a dobânzii care se aplică depozitului mai sus menţionat este de 1,5% pe an. Scadenţa depozitului va fi la data de 21 ianuarie 2015" se arată într-un comunicat al companiei remis Bursei de Valori Bucureşti.

Nuclearelectrica este unul dintre cei mai mari producători de electricitate din România, controlat de stat. Compania administrează centrala nucleară de la Cernavodă, cu o putere instalată de 1.400 MW, care asigură circa 15% din consumul naţional de energie electrică.

Potrivit ultimelor date disponibile centralizate la nivelul Băncii Naţionale a României, valabile pentru luna septembrie, rata medie a dobânzilor plătite de bănci către firme pentru depozitele la termen cu scadenţe mai mici de un an este de 2,32%.
Dobânzile pentru depozitele constituite de persoanele fizice la băncile comerciale, la scadenţe de 1-3 luni, depăşesc chiar şi 3% pe an.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO