1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Companii

Nuclearelectrica pune 20 de milioane de lei la EximBank ca să mai facă un ban de buzunar

Compania de stat va câştiga 150.000 de lei din dobânda pe o lună, la 20 de milioane depuşi la Eximbank.

29 oct, 2014 | ECONOMICA.net

Compania de stat Nuclearelectrica a constituit un depozit de 20 de milioane de lei la termen la banca de stat EximBank, pentru o lună şi la o dobândă anuală de 2%, potrivit unui comunicat pe Bursă. La această dobândă anuală, prin aplicarea formulei de dobândă lunară, rezultă că Nuclearelectrica ar beneficia de 150.000 de lei în plus, peste o lună, corespunzător unei dobânzi de 0,75%. Nu se precizează în comunicat, însă este de presupus că banca mai percepe şi alte comisioane pentru administrarea depozitului, astfel încât beneficiul este chiar mai mic.

Daniela Lulache, director general Nucleaelectrica, spune că depozitul a fost făcut "pentru dobândă". Lulache admite că oferta EximBank nu este, nici pe departe, cea mai bună de pe piaţă, însă precizează că Nuclearelectrica  a ajuns la EximBank în cadrul strategiei sale de "diversificare a portofoliului de bănci". "Noi ne punem ouăle în mai multe coşuri. Aveam un excedent de numerar şi am decis să-l fructificăm. Nu vom prelungi depozitul", explică Lulache.

Totodată compania din Cernavodă a semnat cu EximBank o convenţie cadrul pentru depozitele overnight. (de o zi). Astfel, suma minimă pentru depozitul în lei este de 100.000 de lei, iar pentru depozitele în euro şi dolari , de câte 50.000.

Şi Nuclearelectrica şi EximBank sunt controlate de către statul român. Nucleaelectrica este listată la Bursa de Valori Bucureşti şi are o capitalizare de 500 de milioane de euro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO