1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

Companii

Nuclearelectrica vrea să prelungească cu şase luni negocierile pentru reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă

Nuclearelectrica (SNN) vrea să prelungească negocierile cu compania chineză CGN pentru construirea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, cu încă şase luni, se arată în convocatorul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor SNN, programată pentru data de 24 august.

24 iul, 2017 | Agerpres

Pe ordinea de zi a AGEA se află 'aprobarea continuării negocierilor asupra Documentelor Investiţiei în aceleaşi condiţii din Memorandumul de Înţelegere privind dezvoltarea, construirea, operarea şi dezafectarea Unităţilor 3 şi 4 de la CNE Cernavodă, pentru o perioada de până la 6 luni de la dată aprobării instituţionale şi corporative, cu aplicarea tuturor celorlalte prevederi ale MoU, inclusiv posibilitatea oricărei părţi de a înceta MoU fără nici o despăgubire printr-o simplă notificare scrisă către cealaltă Parte, în cazul în care nu s-a ajuns la un acord asupra Documentelor Investiţiei şi în măsura în care întârzierea nu a fost cauzată de respectiva Parte', potrivit convocatorului.

De asemenea, se va discuta şi 'aprobarea mandatarii Consiliului de Administraţie să stabilească termenii şi condiţiile negocierilor ce vor fi derulate cu Investitorul Selectat de către reprezentanţii SNN în cadrul Comisiei de Negociere pentru Proiectul Unităţile 3 şi 4 CNE Cernavodă, în conformitate cu Memorandumul Guvernului României nr. 20/2683/13.07.2017'.

Tot pe 24 august va avea loc şi Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor Nuclearelectrica, unde se va alege un nou Consiliu de Administraţie provizoriu cu un mandat de patru luni.

Aceasta, deşi actualul Consiliu de Supraveghere fusese ales în luna aprilie tot cu un mandat provizoriu de patru luni, urmând să fie demarate procedurile de selecţie a noi administratori cu mandat întreg de patru ani, în conformitate cu ordonanţa privind guvernarea corporativă în companiile de stat.

AGOA îi va revoca pe actualii administratori, respectiv Ionuţ Mişa (care a demisionat după ce a fost numit ministru al Finanţelor), Eva Georgeta Andreas, Cristian-Romulus Anton, Cristian Gentea, Iulian-Robert Tudorache, Elena Popescu, ca urmare a expirării mandatelor la 26 august.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO