1EUR = 4.8415 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Numărătoare inversă până la ieşirea Marii Britanii din UE: Evenimentele care vor decide Brexitul

Următoarele evenimente care vor avea loc pe parcursul viitoarelor trei săptămâni vor determina dacă Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană la data planificată de 31 octombrie, sau dacă saga din ultimii trei ani a Brexitului va înregistra o nouă întorsătură, relatează Reuters citat de News.ro.

10 oct, 2019 | News.ro

10 octombrie – Premierul britanic Boris Johnson se întâlneşte cu omologul său irlandez Leo Varadkar, în nord-vestul Angliei, o ultimă şansă pentru a înlătura cel mai mare obstacol din calea acordului pentru Brexit: viitoarele aranjamente pentru frontiera dintre Irlanda, membră a UE, şi provincia britanică Irlanda de Nord.

13 octombrie – Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron se întâlnesc la Palatul Elysee pentru a pregăti următoarele summituri la care Brexitul va fi subiectul principal. Dacă UE va face o concesie care să deblocheze impasul, ar avea nevoie de susţinerea celor mai influenţi doi membri ai săi.

14 octombrie – Parlamentul britanic îşi reia sesiunea, creând condiţiile pentru noi încercări din partea parlamentarilor de a amâna termenul de retragere din UE, în pofida promisiunii premierului Boris Johnson că Regatul Unit va ieşi din Uniune pe 31 octombrie cu sau fără acord. Agenda legislativă a lui Johnson va fi stabilită de discursul tradiţional al reginei. Citeşte mai departe pe News.ro..

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO