1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 11 º

News

Numărul atacurilor cibernetice ţintite s-a dublat în 2013 - Symantec

Numărul de atacuri cibernetice ţintite s-a dublat anul trecut la nivel mondial, o creştere semnificativă fiind înregistrată în special în cazul celor lansate din SUA, China şi India, se arată în raportul anual publicat, marţi, de compania americană de securitate informatică Symantec, transmite AFP.

08 apr, 2014 | Agerpres

După ce a crescut cu 42% în perioada 2011 - 2012, numărul atacurilor ţintite, vizând persoane, companii, sectoare sau guverne, a urcat cu 91% în cursul anului 2013, susţine Symantec. În plus, raportul Symantec subliniază că aceste atacuri au durat, în medie, de trei ori mai mult decât în 2012.

'Marea schimbare din ultimii ani este trecerea de la atacuri lansate asupra a zeci de milioane de calculatoare la atacuri unde ţinta este selectată în funcţie de ceea ce te interesează', a declarat directorul de strategii de securitate de la Symantec, Laurent Heslault.

În principal, hackerii vizează două tipuri de profesii: asistenţii personali şi specialiştii în relaţii publice 'pentru a avea acces la datele persoanelor cu profilul cel mai interesant, cum sunt celebrităţile sau directorii de întreprinderi', apreciază Symantec.

De asemenea, în 2013, numărul violărilor de date a crescut cu 62%, comparativ cu 2012, iar peste 552 de milioane de identităţi au fost expuse din cauza breşelor de securitate 'ceea ce dovedeşte că fenomenul criminalităţii cibernetice rămâne o ameninţare reală la adresa consumatorilor şi companiilor', concluzionează Symantec.

Raportul insistă asupra faptului că anul trecut au fost înregistrate opt atacuri de mare amploare, care au provocat pierderea a zeci de milioane de înregistrări de date, comparativ cu 2012, când a avut loc doar un singur atac de asemenea proporţii.

Symantec subliniază că SUA, China şi India formează podiumul ţărilor în care criminalitatea informatică este cea mai activă.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO