1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 37 º

Imobiliare

Numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale a scăzut în primele 4 luni cu 5,5%

Numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale a scăzut în primele patru luni cu 5,5% faţă de perioada similară a anului trecut, la 9.958, a anunţat miercuri Institutul Naţionale de Statistică (INS).

30 mai, 2012 | Mediafax

"Scăderi importante s-au înregistrat în regiunile de dezvoltare Nord-Est (-282 autorizaţii), Nord-Vest (-205 autorizaţii) şi Bucureşti-Ilfov (-65 autorizaţii). Creştere a avut loc în regiunea de dezvoltare Vest (+68 autorizaţii). În regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia numărul autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale a rămas acelaşi", se arată într-un comunicat al INS.

În luna aprilie au fost eliberate 3.083 de autorizaţii pentru construirea de clădiri rezidenţiale, din care 68% pentru zona rurală.

Numărul avizelor a scăzut în cinci regiuni de dezvoltare - Vest (cu 53 autorizaţii), Nord-Vest (34 autorizaţii), Centru şi Sud-Est (12 autorizaţii fiecare) şi Sud-Vest Oltenia (5 autorizaţii) şi a crescut în Bucureşti-Ilfov (cu 25 autorizaţii), Sud-Muntenia (23 autorizaţii) şi Nord-Est (7 autorizaţii).

Faţă de aceeaşi lună a anului precedent numărul de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale a scăzut cu 62.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO