1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

Extern

Numărul de cazuri de Ebola, în creştere pentru prima dată în 2015 - OMS

Numărul de cazuri de Ebola înregistrate în Guineea, Liberia şi Sierra Leone a crescut în ultima săptămână a lunii ianuarie, pentru prima dată de la începutul anului, a anunţat miercuri Organizaţia Mondială a Sănăţii (OMS), citată de AFP.

05 feb, 2015 | Agerpres

'Raportul săptămânal indică o creştere în cele trei ţări, pentru prima dată în acest an. Au fost raportate 124 de noi cazuri în timpul acestei săptămâni', a declarat OMS.

Potrivit organizaţiei amintite, 39 de cazuri noi au fost înregistrate în Guineea în săptămâna încheiată la 1 februarie, faţă de 30 în săptămâna precedentă, cinci în Liberia, faţă de 4 cu o săptămână în urmă, şi 80 în Sierra Leone, comparativ cu 65 înainte.

'Rezistenţa continuă a comunităţilor, progresia geografică în Guineea şi propagarea pe scară largă în Sierra Leone, alături de această creştere a numărului de cazuri ne arată că lupta (împotriva Ebola) se confruntă în continuare cu provocări serioase', a adăugat OMS.

Per total, 22.495 de persoane au contractat boala în nouă ţări, dintre care 8.981 au murit, potrivit celor mai recente cifre oferite de OMS. Aproape toate decesele, cu excepţia a 15, au avut loc în cele trei ţări din Africa de Vest cele mai afectate de epidemia de febră hemoragică.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO