Numărul de portări în reţelele Digi a crescut cu 37%, în primele patru luni

Numărul de portări în reţelele Digi a crescut cu 37% în primele patru luni din 2019, faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior, până la 124.755, reiese din datele operatorului telecom, publicate joi, pe baza informaţiilor comunicate de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), prin intermediul site-ului portabilitate.ro.
Economica.net - joi, 09 mai 2019, 11:21
Numărul de portări în reţelele Digi a crescut cu 37%, în primele patru luni

Statistica oficială arată că, în perioada ianuarie – aprilie 2019, Digi a atras în reţelele sale de telefonie fixă şi mobilă 124.755 de numere, în creştere cu 37% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

La nivelul lunii aprilie, în total, 35.042 de numere de telefonie fixă şi mobilă au trecut în reţelele Digi, cel mai bun rezultat al companiei din ultimele 16 luni. Peste 29.830 de numere au fost portate în reţeaua mobilă a Digi.

Conform datelor companiei, în primul trimestru al anului, circa 37% din totalul numerelor portate în reţelele de telefonie fixă şi mobilă, lună de lună, au avut ca destinaţie reţelele Digi.

„În aprilie, compania noastră a depăşit pragul de 40% cotă de piaţă în domeniul portabilităţii generale, în timp ce portările în reţeaua noastră de telefonie fixă, în aceeaşi perioadă, au reprezentat peste 67% din totalul numerelor fixe portate’, declară Valentin Popoviciu, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie RCS & RDS S.A.

Potrivit Raportului anual pentru 2018 al companiei-mamă Digi Communications N.V., la finele anului trecut, filiala din România înregistra 1,2 milioane de unităţi generatoare de venituri (RGU), în segmentul telefoniei fixe, şi 3,4 milioane RGU, pentru serviciile de telefonie mobilă şi date mobile.

În prezent, reţeaua Digi Mobil 3G acoperă 99,5% din populaţia României, iar reţeaua 4G un procentaj de 65% din populaţie.

Digi Mobil este serviciul de telefonie şi date mobile din portofoliul grupului Digi | RCS & RDS. Liderul pieţei de internet, pay-tv şi servicii convergente, în România, cu operaţiuni şi în Ungaria, Spania şi Italia, compania figurează în top 3 operatori tradiţionali de cablu în Europa.

Te-ar mai putea interesa și
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 67.000 de teste, a......
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la ...
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...