Numărul de portări în reţelele Digi a crescut cu 37%, în primele patru luni

Numărul de portări în reţelele Digi a crescut cu 37% în primele patru luni din 2019, faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior, până la 124.755, reiese din datele operatorului telecom, publicate joi, pe baza informaţiilor comunicate de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), prin intermediul site-ului portabilitate.ro.
Economica.net - joi, 09 mai 2019, 11:21
Numărul de portări în reţelele Digi a crescut cu 37%, în primele patru luni

Statistica oficială arată că, în perioada ianuarie – aprilie 2019, Digi a atras în reţelele sale de telefonie fixă şi mobilă 124.755 de numere, în creştere cu 37% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

La nivelul lunii aprilie, în total, 35.042 de numere de telefonie fixă şi mobilă au trecut în reţelele Digi, cel mai bun rezultat al companiei din ultimele 16 luni. Peste 29.830 de numere au fost portate în reţeaua mobilă a Digi.

Conform datelor companiei, în primul trimestru al anului, circa 37% din totalul numerelor portate în reţelele de telefonie fixă şi mobilă, lună de lună, au avut ca destinaţie reţelele Digi.

„În aprilie, compania noastră a depăşit pragul de 40% cotă de piaţă în domeniul portabilităţii generale, în timp ce portările în reţeaua noastră de telefonie fixă, în aceeaşi perioadă, au reprezentat peste 67% din totalul numerelor fixe portate’, declară Valentin Popoviciu, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie RCS & RDS S.A.

Potrivit Raportului anual pentru 2018 al companiei-mamă Digi Communications N.V., la finele anului trecut, filiala din România înregistra 1,2 milioane de unităţi generatoare de venituri (RGU), în segmentul telefoniei fixe, şi 3,4 milioane RGU, pentru serviciile de telefonie mobilă şi date mobile.

În prezent, reţeaua Digi Mobil 3G acoperă 99,5% din populaţia României, iar reţeaua 4G un procentaj de 65% din populaţie.

Digi Mobil este serviciul de telefonie şi date mobile din portofoliul grupului Digi | RCS & RDS. Liderul pieţei de internet, pay-tv şi servicii convergente, în România, cu operaţiuni şi în Ungaria, Spania şi Italia, compania figurează în top 3 operatori tradiţionali de cablu în Europa.

Te-ar mai putea interesa și
Martie, a treia lună la rând în care România a avut cea mai ridicată inflaţie din UE
Martie, a treia lună la rând în care România a avut cea mai ridicată inflaţie din UE
Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut în luna martie până la 2,6%, de la un nivel 2,8% în februarie şi unul de 3,1% în ianuarie, însă România este, pentru a treia lună......
E lege: Restaurantele sunt obligate să vă ofere gratuit apă, dacă cereți
E lege: Restaurantele sunt obligate să vă ofere gratuit apă, dacă cereți
O lege recent publicată în Monitorul Oficial obligă localurile să ofere clienților apă potabilă din rețeaua publică ...
Mamele în situaţii de viaţă critice vor primi tichete de 2.000 de lei ca să le cumpere nou-născuţilor produse de îngrijire  – OUG 34
Mamele în situaţii de viaţă critice vor primi tichete de 2.000 de lei ca să le cumpere nou-născuţilor produse de îngrijire ...
Tichetul social pe suport electronic, acordat mamelor aflate în situaţii de vulnerabilitate socială, pentru fiecare nou-născut, ...
Ţările de Jos închid definitiv robinetul la zăcământul de gaze Groningen
Ţările de Jos închid definitiv robinetul la zăcământul de gaze Groningen
Senatul Ţărilor de Jos a aprobat marţi seara o lege care închide, în mod definitiv, robinetul la zăcământul de gaze ...