Numărul de posturi din Ministerul Fondurilor Europene ar putea creşte cu 344 – proiect

Numărul maxim de locuri de muncă pentru aparatul propriu al Ministerului Fondurilor Europene (MFE) ar putea creşte cu 344, la 1.275, conform unui proiect de Hotărâre privind organizarea şi funcţionarea MFE, publicat pe site-ul instituţiei.
Economica.net - mar, 12 iul. 2016, 11:40
Numărul de posturi din Ministerul Fondurilor Europene ar putea creşte cu 344 - proiect

‘Numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al Ministerului Fondurilor Europene şi al unităţilor subordonate va fi de 1.275, exclusiv demnitarii şi cabinetul ministrului (13 posturi), având în vedere preluarea a 344 de posturi aferente celor opt organisme intermediare regionale pentru Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane şi pentru Programul Operaţional Capital Uman de la Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice’, se arată în nota de fundamentare care însoţeşte proiectul de Hotărâre privind modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 43/2013 privind organizarea şi funcţionarea MFE.

Documentul vorbeşte despre înfiinţarea mai multor direcţii şi servicii ale ministerului.

Astfel, în vederea coordonării şi impulsionării procesului de pregătire şi urmărire a implementării proiectelor dezvoltate pentru domenii strategice de activitate şi finanţate din fonduri structurale, Direcţia de Pregătire şi Urmărire Proiecte Strategice va asigura suport structurilor de specialitate din minister pentru realizarea în termenii şi la termenele prevăzuţi/prevăzute a proiectelor de importanţă strategică, va sprijini activitatea de pregătire a unor astfel de proiecte, va colabora cu toate autorităţile de management, alte instituţii sau autorităţi publice implicate pentru soluţionarea rapidă a eventualelor blocaje sau probleme ce pot apărea în procesul de pregătire şi implementare a proiectelor de importanţă strategică.

‘Prin această nouă structură, conducerea Ministerului Fondurilor Europene va putea aplica unitar şi eficient instrumente de management în vederea eliminării riscurilor cu privire la derularea proiectelor de importanţă strategică, la aplicarea unor posibile corecţii de către Autoritatea de Audit sau/şi Comisia Europeană, la apariţia unor deficienţe în derularea unor astfel de proiecte strategice etc.’, informează MFE.

Înfiinţarea Direcţiei Antifraudă şi Managementul Riscului are în vedere necesitatea optimizării activităţii de verificare şi aplicare unitară a corecţiilor şi a celei desfăşurată de Corpul de Control al Ministerului Fondurilor Europene.

‘Această structură nouă se înfiinţează prin preluarea atribuţiilor şi a posturilor Unităţii pentru coordonarea verificării şi aplicării unitare a corecţiilor, organizată la nivel de compartiment şi ale serviciului Corpul de Control, structuri aflate în subordinea ministrului fondurilor europene. Prin înfiinţarea acestei noi structuri se urmăreşte redefinirea rolului şi a responsabilităţilor în cadrul sistemului de management şi control la nivelul Ministerului Fondurilor Europene, în vederea consolidării acestuia şi a eliminării deficienţelor constatate de misiunile de control derulate, conducând la o mai bună coordonare a zonei de nereguli, urmărirea/recuperarea eficientă a creanţelor şi a aplicării unitare a corecţiilor’, menţionează sursa citată.

Nota de fundamentare vorbeşte şi despre înfiinţarea Serviciului Coordonare SMIS în subordinea ministrului fondurilor europene, prin reorganizarea Direcţiei IT şi Coordonare SMIS şi preluarea activităţii de coordonare SMIS în cadrul acestui nou serviciu.

‘Având în vedere importanţa sistemelor informatice SMIS 2014+ şi MySMIS 2014 pentru procesul de gestionare a fondurilor structurale şi faptul că operaţionalizarea acestor sisteme reprezintă una dintre priorităţile Guvernului, precum şi una dintre cerinţele exprese ale procesului de desemnare a autorităţilor de management implicate în sistemul de management şi control al fondurilor structurale şi de investiţii 2014-2020 se consideră necesară şi oportună crearea unei structuri distincte cu atribuţii clare în acest sens. Serviciul Coordonare SMIS se va înfiinţa prin preluarea activităţii în domeniul coordonării SMIS şi a unui număr de posturi de la Direcţia IT şi Coordonare SMIS’, se mai spune în document.

De asemenea, se va înfiinţa Direcţia Economico-Financiară, IT şi Administrativ prin preluarea Unităţii CFPP, organizată la nivel de serviciu, reorganizarea Direcţiei Economice şi Resurse Umane, reorganizarea Direcţiei IT şi Coordonare SMIS şi reorganizarea Direcţiei Management Contracte, Investiţii şi Protocol.

Te-ar mai putea interesa și
X anunță că va contesta un ordin impus de autoritățile australiene pentru a șterge mai multe postări scrise de utilizatori după înjunghierea unui episcop creștin
X anunță că va contesta un ordin impus de autoritățile australiene pentru a șterge mai multe postări scrise de utilizatori ...
Platforma de socializare X a anunțat sâmbătă că va contesta în instanță un ordin al unui organism de reglementare australian, în care i se cere să elimine unele postări legate de......
Honda va investi peste 800 de milioane de dolari până în 2030 pentru extinderea fabricii sale din Brazilia
Honda va investi peste 800 de milioane de dolari până în 2030 pentru extinderea fabricii sale din Brazilia
Constructorul auto japonez Honda va investi 4,2 miliarde de reali (807,74 de milioane de dolari) în fabrica sa Itirapina ...
Dacia Sandero, liderul clasamentului înmatriculărilor din Europa în primele trei luni din 2024
Dacia Sandero, liderul clasamentului înmatriculărilor din Europa în primele trei luni din 2024
Dacia Sandero a reușit să se mențină pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul ...
Importurile de gaze naturale ale României au crescut cu 18,2% în primele două luni din 2024, iar producția cu 2%
Importurile de gaze naturale ale României au crescut cu 18,2% în primele două luni din 2024, iar producția cu 2%
România a importat, în primele două luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 207.200 de tone echivalent ...