Numărul de posturi din Ministerul Fondurilor Europene ar putea creşte cu 344 – proiect

Numărul maxim de locuri de muncă pentru aparatul propriu al Ministerului Fondurilor Europene (MFE) ar putea creşte cu 344, la 1.275, conform unui proiect de Hotărâre privind organizarea şi funcţionarea MFE, publicat pe site-ul instituţiei.
Economica.net - mar, 12 iul. 2016, 11:40
Numărul de posturi din Ministerul Fondurilor Europene ar putea creşte cu 344 - proiect

‘Numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al Ministerului Fondurilor Europene şi al unităţilor subordonate va fi de 1.275, exclusiv demnitarii şi cabinetul ministrului (13 posturi), având în vedere preluarea a 344 de posturi aferente celor opt organisme intermediare regionale pentru Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane şi pentru Programul Operaţional Capital Uman de la Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice’, se arată în nota de fundamentare care însoţeşte proiectul de Hotărâre privind modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 43/2013 privind organizarea şi funcţionarea MFE.

Documentul vorbeşte despre înfiinţarea mai multor direcţii şi servicii ale ministerului.

Astfel, în vederea coordonării şi impulsionării procesului de pregătire şi urmărire a implementării proiectelor dezvoltate pentru domenii strategice de activitate şi finanţate din fonduri structurale, Direcţia de Pregătire şi Urmărire Proiecte Strategice va asigura suport structurilor de specialitate din minister pentru realizarea în termenii şi la termenele prevăzuţi/prevăzute a proiectelor de importanţă strategică, va sprijini activitatea de pregătire a unor astfel de proiecte, va colabora cu toate autorităţile de management, alte instituţii sau autorităţi publice implicate pentru soluţionarea rapidă a eventualelor blocaje sau probleme ce pot apărea în procesul de pregătire şi implementare a proiectelor de importanţă strategică.

‘Prin această nouă structură, conducerea Ministerului Fondurilor Europene va putea aplica unitar şi eficient instrumente de management în vederea eliminării riscurilor cu privire la derularea proiectelor de importanţă strategică, la aplicarea unor posibile corecţii de către Autoritatea de Audit sau/şi Comisia Europeană, la apariţia unor deficienţe în derularea unor astfel de proiecte strategice etc.’, informează MFE.

Înfiinţarea Direcţiei Antifraudă şi Managementul Riscului are în vedere necesitatea optimizării activităţii de verificare şi aplicare unitară a corecţiilor şi a celei desfăşurată de Corpul de Control al Ministerului Fondurilor Europene.

‘Această structură nouă se înfiinţează prin preluarea atribuţiilor şi a posturilor Unităţii pentru coordonarea verificării şi aplicării unitare a corecţiilor, organizată la nivel de compartiment şi ale serviciului Corpul de Control, structuri aflate în subordinea ministrului fondurilor europene. Prin înfiinţarea acestei noi structuri se urmăreşte redefinirea rolului şi a responsabilităţilor în cadrul sistemului de management şi control la nivelul Ministerului Fondurilor Europene, în vederea consolidării acestuia şi a eliminării deficienţelor constatate de misiunile de control derulate, conducând la o mai bună coordonare a zonei de nereguli, urmărirea/recuperarea eficientă a creanţelor şi a aplicării unitare a corecţiilor’, menţionează sursa citată.

Nota de fundamentare vorbeşte şi despre înfiinţarea Serviciului Coordonare SMIS în subordinea ministrului fondurilor europene, prin reorganizarea Direcţiei IT şi Coordonare SMIS şi preluarea activităţii de coordonare SMIS în cadrul acestui nou serviciu.

‘Având în vedere importanţa sistemelor informatice SMIS 2014+ şi MySMIS 2014 pentru procesul de gestionare a fondurilor structurale şi faptul că operaţionalizarea acestor sisteme reprezintă una dintre priorităţile Guvernului, precum şi una dintre cerinţele exprese ale procesului de desemnare a autorităţilor de management implicate în sistemul de management şi control al fondurilor structurale şi de investiţii 2014-2020 se consideră necesară şi oportună crearea unei structuri distincte cu atribuţii clare în acest sens. Serviciul Coordonare SMIS se va înfiinţa prin preluarea activităţii în domeniul coordonării SMIS şi a unui număr de posturi de la Direcţia IT şi Coordonare SMIS’, se mai spune în document.

De asemenea, se va înfiinţa Direcţia Economico-Financiară, IT şi Administrativ prin preluarea Unităţii CFPP, organizată la nivel de serviciu, reorganizarea Direcţiei Economice şi Resurse Umane, reorganizarea Direcţiei IT şi Coordonare SMIS şi reorganizarea Direcţiei Management Contracte, Investiţii şi Protocol.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Program de guvernare: 315 km de cale ferată modernizate şi dezvoltarea reţelei de metrou în Bucureşti şi Cluj-Napoca
Program de guvernare: 315 km de cale ferată modernizate şi dezvoltarea reţelei de metrou în Bucureşti şi Cluj-Napoca
Realizarea a 315 kilometri linii de cale ferată modernizate, achiziţia a 20 de trenuri electrice şi 12 trenuri cu hidrogen, ...
Program de guvernare: USR vrea să desfiinţeze pensiile speciale
Program de guvernare: USR vrea să desfiinţeze pensiile speciale
USR propune în programul de guvernare măsuri care să întărească sprijinul pentru angajaţi şi angajatori în pandemie, ...
Eliminarea monopolului OPCOM şi deblocarea investiţiilor în Marea Neagră, printre propunerile USR în domeniul energiei
Eliminarea monopolului OPCOM şi deblocarea investiţiilor în Marea Neagră, printre propunerile USR în domeniul energiei
USR a inclus în programul de guvernare 12 măsuri în sectorul energetic, printre care eliminarea monopolului OPCOM pe piaţa ...