1EUR = 4.7798 RON | Bucureşti 10 º

Extern

Numărul imigranţilor ilegali din Marea Britanie, în creştere cu circa 70.000 pe an - raport

Numărul imigranţilor ilegali din Marea Britanie este în creştere cu circa 70.000 pe an, se arată într-un raport realizat de organizaţia neguvernamentală Migration Watch UK, relatează miercuri Press Association.

19 sep, 2018 | Agerpres

Migration Watch UK a afirmat că analiza sa indică o creştere anuală de aproape 105.000 de persoane a căror viză a expirat, sosiri clandestine şi solicitanţi de azil ale căror cereri au fost respinse. Având în vedere o medie de peste 35.000 de plecări pe an, se înregistrează o creştere netă de aproape 70.000 de imigranţi ilegali anual, potrivit organizaţiei neguvernamentale.

Ea a descris amploarea imigraţiei ilegale drept "scandaloasă" şi a cerut o serie de măsuri, inclusiv introducerea de cărţi de identitate.

Cu toate acestea, Ministerul de Interne britanic a afirmat că nu confirmă cifra, spunând că nu este posibil să se estimeze cu exactitate dimensiunea populaţiei ilegale.

Migration Watch UK, care militează pentru controale mai stricte în materie de imigraţie, afirmă că calculele sale sugerează o creştere brută a populaţiei imigranţilor ilegali de aproximativ 104.950 pe an.

Potrivit organizaţiei, cifra include 83.600 de potenţiali indivizi a căror viză a expirat, 12.850 de persoane sosite în mod ilegal în ţară cu ajutorul traficanţilor de persoane şi 8.500 de solicitanţi de azil care nu au părăsit ţara.

În 2005, Ministerul de Interne a estimat numărul total al imigranţilor ilegali care locuiau în 2001 în Marea Britanie ca fiind de aproximativ 430.000.

Anul trecut, un fost oficial în domeniul imigraţiei a afirmat că numărul acestora depăşeşte probabil un milion.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO