Numărul mare de dispozitive mobile conectate la internet reduce viteza de download, avertizează NetSafe

Viteza medie de download de date pe reţelele mobile a scăzut cu aproape 30% în prima jumătate a anului, în principal din cauza numărului mai mare de dispozitive mobile conectate la internet, potrivit companiei de securitate, reţelistică şi wireless NetSafe.
Economica.net - joi, 07 sept. 2017, 09:12
Numărul mare de dispozitive mobile conectate la internet reduce viteza de download, avertizează NetSafe

„Observăm deja o reducere importantă a vitezei medii de download pe Internetul mobil la nivel naţional, potrivit ANCOM – cu aproape 30% în prima jumătate a anului, cauza principală fiind numărul tot mai mare de dispozitive conectate, care creează practic o congestionare a reţelelor”, spune Doru Manea, CEO al grupului NetSafe.

Un posibil răspuns la problemă ar fi soluţiile de gestionare a lăţimii de bandă.

„Fie că este vorba despre un hotel, un restaurant, o arenă sportivă, un aeroport, un eveniment cu mii de invitaţi, o companie mare, cu sute sau mii de angajaţi, administratorii de reţele se confruntă cu o cerere fără precedent de Internet, în contextul unui număr tot mai mare de dispozitive conectate. Adresarea acestei cereri, înseamnă, de cele mai multe ori, investiţii semnificative în upgrade al reţelelor, atât hardware, cât şi software. Prin parteneriatul cu Nomadix, venim cu o alternativă mai ieftină, care presupune îmbunătăţirea vitezei traficului de date prin extinderea şi gestionarea lăţimii de bandă”, a explicat el.

NetSafe a anunţat, joi, parteneriatul cu Nomadix, dezvoltator de echipamente de reţea destinate segmentului business, specializat pe reţelele de mari dimensiuni specifice aglomerărilor urbane. Compania avertizează că, în lipsa unor investiţii în viitorul apropiat, consumatorii ar putea percepe o deteriorare a calităţii reţelelor.

În portofoliul NetSafe au intrat astfel soluţiile Nomadix de tip Access Gateway şi management al lăţimii de bandă, care oferă un control mai bun al accesului în reţea şi o administrare mai eficientă a traficului de date, contribuind în acelaşi timp la scăderea intensităţii investiţiilor în reţele.

NetSafe şi-a extins agresiv portofoliul în acest an, integrând anterior soluţiile de securitate oferite de IXIA şi PhishMe.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...