1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

IT&C

Numărul mare de dispozitive mobile conectate la internet reduce viteza de download, avertizează NetSafe

Viteza medie de download de date pe reţelele mobile a scăzut cu aproape 30% în prima jumătate a anului, în principal din cauza numărului mai mare de dispozitive mobile conectate la internet, potrivit companiei de securitate, reţelistică şi wireless NetSafe.

07 sep, 2017 | ECONOMICA.net

"Observăm deja o reducere importantă a vitezei medii de download pe Internetul mobil la nivel naţional, potrivit ANCOM - cu aproape 30% în prima jumătate a anului, cauza principală fiind numărul tot mai mare de dispozitive conectate, care creează practic o congestionare a reţelelor", spune Doru Manea, CEO al grupului NetSafe.

Un posibil răspuns la problemă ar fi soluţiile de gestionare a lăţimii de bandă.

„Fie că este vorba despre un hotel, un restaurant, o arenă sportivă, un aeroport, un eveniment cu mii de invitaţi, o companie mare, cu sute sau mii de angajaţi, administratorii de reţele se confruntă cu o cerere fără precedent de Internet, în contextul unui număr tot mai mare de dispozitive conectate. Adresarea acestei cereri, înseamnă, de cele mai multe ori, investiţii semnificative în upgrade al reţelelor, atât hardware, cât şi software. Prin parteneriatul cu Nomadix, venim cu o alternativă mai ieftină, care presupune îmbunătăţirea vitezei traficului de date prin extinderea şi gestionarea lăţimii de bandă", a explicat el.

NetSafe a anunţat, joi, parteneriatul cu Nomadix, dezvoltator de echipamente de reţea destinate segmentului business, specializat pe reţelele de mari dimensiuni specifice aglomerărilor urbane. Compania avertizează că, în lipsa unor investiţii în viitorul apropiat, consumatorii ar putea percepe o deteriorare a calităţii reţelelor.

În portofoliul NetSafe au intrat astfel soluţiile Nomadix de tip Access Gateway şi management al lăţimii de bandă, care oferă un control mai bun al accesului în reţea şi o administrare mai eficientă a traficului de date, contribuind în acelaşi timp la scăderea intensităţii investiţiilor în reţele.

NetSafe şi-a extins agresiv portofoliul în acest an, integrând anterior soluţiile de securitate oferite de IXIA şi PhishMe.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO