Numărul migranţilor care părăsesc de bunăvoie Germania a crescut brusc în 2016 – presă

Aproximativ 55.000 de migranţi care nu erau eligibili sau li s-a refuzat acordarea de azil în Germania au părăsit de bunăvoie această ţară în perioada ianuarie-noiembrie 2016, comparativ cu circa 20.000 în tot anul 2015, a relatat miercuri cotidianul Sueddeutsche Zeitung, citat de agenţia Reuters.
Economica.net - mie, 28 dec. 2016, 14:38
Numărul migranţilor care părăsesc de bunăvoie Germania a crescut brusc în 2016 - presă

În ultimele luni, Germania şi-a înăsprit poziţia privind imigraţia ca urmare a preocupărilor privind securitatea şi integrarea după ce a admis pe teritoriul său peste 1,1 milioane de migranţi proveniţi din Orientul Mijlociu, Africa şi din altă parte de la începutul lui 2015.

Săptămâna trecută, un migrant, căruia i s-a respins cererea de azil şi care a jurat supunere grupării militante Statul Islamic (SI), a ucis 12 persoane intrând cu un camion într-o mulţime la un târg de Crăciun în Berlin, atac ce a sporit criticile la adresa politicii cancelarului Angela Merkel privind migraţia.

Sueddeutsche Zeitung publică date guvernamentale care arată numărul migranţilor care s-au întors în ţările lor în primele 11 luni ale anului 2016. Majoritatea migranţilor s-au întors în Albania, Serbia, Irak, Kosovo, Afganistan şi Iran, potrivit cotidianului. Cei care aleg să plece primesc un sprijin financiar de până la 3.000 de euro.

Oficiali germani din domeniul securităţii au declarat anterior pentru Reuters că numărul migranţilor expulzaţi după ce li s-a respins cererea de azil a crescut la aproape 23.800 din ianuarie până în noiembrie 2016, faţă de circa 20.900 în tot anul 2015.

A crescut, de asemenea, numărul migranţilor respinşi la frontieră. Potrivit cotidianului Neue Osnabruecker Zeitung, poliţia germană a întors la frontieră 19.720 de persoane în primele 11 luni ale lui 2016, faţă de 8.913 în tot anul 2015. Majoritatea erau din Afganistan, Siria, Irak şi Nigeria. Ei au fost înregistraţi în alte ţări ale Uniunii Europene.

În timp ce sprijinul public faţă de politica sa în favoarea refugiaţilor scade înainte de alegerile federale prevăzute pentru septembrie 2017, dna Merkel susţine că este vital de a concentra resursele asupra celor care fug de război şi de a menţine sprijinul public expulzând străini în ţările unde nu riscă persecuţia.

Ca urmare a unei serii de atacuri şi alerte de securitate implicând refugiaţi şi migranţi în acest an, sprijinul faţă de partidul antiimigraţie Alternativa pentru Germania (AfD) a crescut, ceea ce ar putea complica speranţele de realegere a Angelei Merkel în funcţia de cancelar.

Te-ar mai putea interesa și
FNGCIMM anunţă un profit net cu 7% mai mare în trimestrul I 2022 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut
FNGCIMM anunţă un profit net cu 7% mai mare în trimestrul I 2022 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut
Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) anunţă un profit net la sfârșitul trimestrului I 2022 de 34,554 milioane lei, în creștere cu 36%......
UE vrea să investească 300 miliarde de euro pentru a renunţa la combustibilii fosili din Rusia
UE vrea să investească 300 miliarde de euro pentru a renunţa la combustibilii fosili din Rusia
Uniunea Europeană intenţionează să mobilizeze investiţii de până la 300 de miliarde de euro până în 2030, pentru ...
Ministrul Energiei: Nu avem probleme cu asigurarea unui stoc de 80% de gaze naturale
Ministrul Energiei: Nu avem probleme cu asigurarea unui stoc de 80% de gaze naturale
 Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a subliniat, miercuri, că România nu are probleme cu asigurarea stocului de 80% de ...
Se simte criza  imobiliară în România. Vânzările de locuințe, cel mai afectate.  O mare companie listată la New York anunță: A început deja stagnarea, urmează corecția!
Se simte criza imobiliară în România. Vânzările de locuințe, cel mai afectate. O mare companie listată la New York ...
Piața imobiliară din România trece deja printr-o perioadă dificilă, iar noile probleme globale și mai ales războiul ...