Numărul minivacanţelor vândute pentru perioada Paştelui a crescut cu 15%

Ponderea românilor care petrec Sărbătorile de Paşte în afara graniţelor creşte de la an la an, turiştii profitând de ofertele avantajoase pentru city break-uri în Praga, Roma sau Lisabona.
Economica.net - vin, 17 mart. 2017, 13:49
Numărul minivacanţelor vândute pentru perioada Paştelui a crescut cu 15%

Numărul minivacanţelor de Paşte vândute de Paravion, cea mai mare agenţie de turism online din România, a crescut cu 15% în acest an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, conform reprezentanţilor companiei.

Cele mai cumpărate destinaţii pentru minivacanţa de Paşte din acest an sunt Praga, Roma şi Lisabona, urmate în top de către Milano şi Atena. Bugetul mediu alocat de români pentru aceste destinaţii europene este de aproximativ 280 de euro, similar cu cel de anul trecut.

Românii care îşi doresc să petreacă Paştele în Praga au plătit circa 260 de euro de persoană pentru un pachet ce include biletele de avion dus-întors şi două nopţi de cazare la hotel de 3 stele, cu mic dejun inclus.

‘Situată pe poziţia a doua în topul preferinţelor românilor pentru această minivacanţă, capitala Italiei este şi una dintre cele mai accesibile destinaţii pentru perioada sărbătorilor pascale. Astfel, turiştii care vor zbura în perioada aferentă către Roma au achitat 180 de euro de persoană, tarif ce include transportul cu avionul tur-retur şi două nopţi de cazare cu mic dejun inclus, la hotel de 3 stele’, a declarat Remus Vişan, director general al Paravion.

Cei care au ales să petreacă Paştele în Lisabona au bugetat 340 de euro de persoană pentru bilete de avion dus-întors şi două nopţi de cazare la hotel de 3 stele, cu micul dejun inclus. Pentru aceleaşi facilităţi incluse, românii care au optat pentru destinaţii precum Milano sau Atena au plătit 210, respectiv 200 de euro de persoană.

În topul celor mai accesibile destinaţii de vacanţă, alături de Roma, se regăsesc şi Budapesta sau Praga. Aşadar, turiştii care au optat pentru un sejur prelungit în Budapesta au pus de-o parte 300 de euro de persoană pentru transportul cu autocarul şi cinci nopţi de cazare cu mic dejun inclus, la hotel de 3 stele, iar cei care au preferat Praga au plătit 330 de euro de persoană pentru trei nopţi de cazare la hotel de 3 stele cu mic dejun inclus şi bilete de avion dus-întors.

Chiar dacă românii au ales în mare parte city break-uri de Paşte, au fost şi persoane care au optat pentru vacanţe mai scumpe. Cel mai scump pachet vândut de Paravion în preajma sărbătorilor pascale din acest an a costat 1.040 de euro de persoană, având incluse biletele de avion tur-retur, 7 nopţi de cazare cu demipensiune la un hotel de 4 stele din Amman, Iordania, turul oraşului, excursie în Petra şi jeep safari în deşertul Wadi Rum.

‘Chiar dacă destinaţiile externe câştigă de la an la an tot mai mult teren în preferinţele românilor pentru minivacanţa de Paşte, sunt şi turişti care optează pentru destinaţii interne, iar bugetul mediu alocat de aceştia este de 100 de lei pentru o noapte de cazare cu demipensiune, la hotel de 3 stele. Cavnic, Gura Humorului, Vatra Dornei, Predeal şi Băile Tuşnad sunt staţiunile preferate de cei care petrec Paştele în ţară, acestea generând circa 35% din totalul vacanţelor interne vândute de Paravion pentru perioada aferentă’, a spus Remus Vişan.

Paravion este cea mai mare agenţie de turism online din România, care operează pe mai multe pieţe din Europa de Est şi în Turcia.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...