1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

News

Numărul persoanelor provenite din migraţie care trăiesc în Germania a ajuns la un record de 17,1 milioane

Numărul persoanelor provenite din migraţie care trăiesc în Germania a ajuns la un record în 2015, unul din cinci locuitori trăgându-şi rădăcinile dintr-o altă ţară, relatează vineri agenţia DPA.

16 sep, 2016 | Agerpres

În total, 17,1 milioane de persoane cu origini în imigraţie trăiau în Germania în 2015, înregistrându-se o creştere cu 4,4% comparativ cu 2014, potrivit datelor Oficiului federal de statistică (Destatis).

Dar majoritatea din cei circa un milion de refugiaţi care au sosit în Germania anul trecut nu au fost incluşi în ultimele date.

Persoanele provenite din imigraţie reprezentau 21% din populaţia totală a Germaniei de peste 82 milioane de locuitori, creşterea fiind datorată imigraţiei în cea mai mare putere economică a Europei, susţine Destatis.

Numărul imigranţilor a crescut cu 5,5% în 2014, ajungând la 11,5 milioane în 2015, precizează Oficiul de statistică.

Turcia, Polonia şi Federaţia Rusă sunt cele trei principale ţări de provenienţă a persoanelor cu origini în imigraţie în Germania, afirmă Destatis, care defineşte drept ''migrant'' o persoană care nu are cetăţenie germană sau care are cel puţin unul dintre părinţi fără cetăţenie germană.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO