1EUR = 4.8396 RON | Bucureşti 20 º

Finanţe şi bănci

Numărul poliţelor de asigurare obligatorie pentru locuinţă s-a dublat în 2014, dar a scăzut în trimestrul patru

Societatea care emite asigurările obligatorii pentru locuinţe, PAID, a încheiat anul trecut cu un portofoliu de 1,49 milioane de poliţe, dublu faţă de 2013, dar în scădere de la un maxim de 1,57 milioane atins la începutul lunii septembrie, potrivit datelor disponibile pe pagina web a companiei, citate de Mediafax.

13 ian, 2015 | Mediafax

Datele arată că ponderea poliţelor de 20 euro (tip A) se situează la 91,2%, iar diferenţa revine celor care costă 10 euro (tip B). Astfel, subscrierile PAID au totalizat 28,5 milioane de euro în 2014, din care 27,2 milioane de euro din vânzarea de poliţe tip A.

Poliţele tip A acoperă daunele produse de inundaţii, alunecări de teren şi cutremur în limita a 20.000 de euro pentru locuinţe cu structură de rezistenţă din beton armat, metal ori lemn sau cu pereţi exteriori din piatră, caramidă arsă sau din orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic şi/sau chimic.

În cazul poliţelor tip B, suma asigurată se ridică la 10.000 euro şi se referă la locuinţele cu pereţi exteriori din cărămidă nearsă sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic şi/sau chimic.


Citeşte continuarea materialului, pe Mediafax.ro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO