1EUR = 4.7694 RON | Bucureşti 14 º

Extern

Numărul românilor şi al bulgarilor din Germania a crescut cu 20%

Numărul românilor şi bulgarilor care au venit în Germania a crescut cu 20% de-a lungul anului 2012, potrivit datelor raportului asupra imigraţiei citat miercuri de cotidianul Rheinische Post, în ediţia sa digitală. În total, numărul străinilor din această ţară în anul menţionat a depăşit un milion.

15 ian, 2014 | Agerpres

Raportul menţionat va fi prezentat şi discutat în şedinţa de guvern de miercuri, precizează cotidianul citat. În 2012 se aflau în Germania 117.000 de români şi 59.000 bulgari, după ce cu un an în urmă, aceştia erau în număr de 95.000, respectiv 52.000.

Potrivit unui studiu al Institutului german pentru sondarea pieţei forţei de muncă, românii şi bulgarii sunt bine integraţi, în marea lor majoritate. În rândurile lor, rata şomajului este de 7,4%, sub media Germaniei (7,7%)

Creşterea numărului românilor şi bulgarilor a provocat discuţii şi îngrijorare la nivel politic, în special întrucât anumite regiuni germane se tem că va creşte numărul imigranţilor care nu au un loc de muncă şi care solicită în schimb ajutorul statului, aminteşte publicaţia citată.

Recent, guvernul regional din Renania de Nord-Westfalia a decis sprijinirea regiunilor care au parte de imigraţie din estul Europei, cu 7,5 milioane de euro pe an, tocmai pentru combaterea eventualelor dificultăţi din punct de vedere social.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO