Numărul sosirilor înregistrate în structurile de primire turistică, în creştere cu 7,8%, în martie

Numărul sosirilor şi cel al înnoptărilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au înregistrat, în martie, 2014, creşteri cu 7,8% şi, respectiv, cu 14,5%, comparativ cu luna corespunzătoare din 2013, în timp ce la punctele de frontieră s-a constatat o creştere atât la sosirile vizitatorilor străini, cu 1,7%, cât şi la plecările în străinătate ale românilor, cu 6,3%, potrivit datelor provizorii date luni publicităţii de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Economica.net - lun, 05 mai 2014, 08:31
Numărul sosirilor înregistrate în structurile de primire turistică, în creştere cu 7,8%, în martie

Numărul sosirilor înregistrate în structurile de primire turistică din România a atins 517.600, în martie 2014, în creştere cu 7,8% faţă de cel raportat în luna similară din 2013.

Sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat în luna martie a anului curent 76,6% din numărul total de sosiri, în timp ce turiştii străini au reprezentat 23,4% din numărul total de sosiri, ponderi apropiate de cele din luna martie 2013.

În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (78,9% din total turişti străini), iar din aceştia 86,7% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.

Sosirile în hoteluri deţin în luna martie 2014 o pondere de 76,3% din totalul sosirilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare. Faţă de luna martie 2013, sosirile în hoteluri în luna martie 2014 au fost în creştere cu 8,9%.

Numărul înnoptărilor înregistrate în structurile de primire turistică în luna martie 2014 a ajuns la 1.009.800, mai mare cu 14,5% faţă de cel din luna martie 2013.

Înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat în luna martie 76,5% din numărul total de înnoptări, în timp ce înnoptările turiştilor străini au reprezentat 23,5%. În ceea ce priveşte înnoptările turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (77% din total turişti străini), iar din aceştia 86,6% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.

Durata medie a şederii în luna martie 2014 a fost de 1,9 zile la turiştii români, în timp ce la turiştii străini a fost de două zile.

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în luna martie 2014 a fost de 18,5% pe total structuri de cazare turistică, în creştere cu 2,3 puncte procentuale faţă de luna martie 2013.

Indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare în luna martie 2014 s-au înregistrat la hoteluri (23,7%) şi la pensiuni turistice (11,7%).

Sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în luna martie 2014 de 542.500, în creştere cu 1,7% faţă de luna martie 2013.

Majoritatea vizitatorilor străini provine din ţări situate în Europa (92,8%). Din statele Uniunii Europene s-au înregistrat 66,2% din totalul sosirilor vizitatorilor străini în România. Dintre statele UE, cele mai multe sosiri s-au înregistrat din Ungaria (30,4%), Bulgaria (25,8%), Germania (9%), Italia (8%), Polonia (4,5%) şi Austria (4,4%).

Plecările vizitatorilor români în străinătate, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în luna martie 2014 de 886.000, în creştere cu 6,3%, comparativ cu martie 2013.

Mijloacele de transport rutier au fost cele mai utilizate de vizitatorii români pentru plecările în străinătate, acestea reprezentând 71,6% din numărul total de plecări.

Te-ar mai putea interesa și
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă în contextul dobânzilor mai ridicate şi......
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze structura geografică
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze ...
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a anunţat joi că se reorganizează, concentrându-se pe două ...
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi negative, care le-au afectat reputațiile
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi ...
Un grup de medici şi dentişti din Japonia au intentat joi la Tokyo o acţiune în justiţie împotriva companiei Google, ...