Numărul total al investitorilor pe piaţa de capital era de 62.139, la finalul trimestrului II

Numărul total al investitorilor pe piaţa de capital raportaţi de membrii Fondului de compensare al investitorilor era de 62.149, la finalul trimestrului II, reiese dintr-un într-un raport al Fondului.
Economica.net - Dum, 27 aug. 2017, 10:07
Numărul total al investitorilor pe piaţa de capital era de 62.139, la finalul trimestrului II

‘În perioada martie – iunie 2017 numărul membrilor Fondului nu s-a modificat faţă de sfârşitul trimestrului trecut. De menţionat că societăţile SSIF Super Gold

Invest şi SAI Atlass Asset Management sunt în proces de retragere. Numărul total al investitorilor raportaţi de membrii Fondului la sfârşitul trimestrului II al anului 2017 era de 62.149, în scădere faţă de sfârşitul trimestrului anterior (minus 3,48%). În cazul investitorilor compensabili integral, numărul acestora a înregistrat o scădere de peste 5%’, se arată în document.

Potrivit acestuia, numărul investitorilor compensabili în limita plafonului a înregistrat o creştere 3,7%, iar cel al investitorilor necompensabili a crescut uşor (0,4%) comparativ cu trimestrul anterior.

Numărul investitorilor îndreptăţiţi la compensare, cu portofolii mai mari decât limita de compensare a fost de 11.173, cu 3,69% mai mult decât în trimestrul anterior.

‘Categoria investitorilor eligibili pentru compensare, cu portofolii mai mici decât plafonul de 20.000 euro, este cea mai numeroasă categorie de investitori, înregistrând la sfârşitul trimestrului II al anului 2017 o scădere de 5,06% şi atingând astfel un număr de 49.670 investitori’, menţionează sursa citată.

Portofoliul mediu al unui investitor pe piaţa de capital românească este de 2.700 euro, potrivit Fondului de Compensare a Investitorilor, se arată într-un comunicat de presă al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) remis, joi, AGERPRES.

‘Peste 62.000 de investitori individuali au conturi de tranzacţionare şi sunt investitori la Bursa de Valori Bucureşti, potrivit Fondului de Compensare a Investitorilor. Portofoliul mediu al unui investitor este de 2.700 de euro’, se arată în document.

Conform sursei citate, investitorii români persoane fizice care tranzacţionează pe piaţa de capital din România consideră că principalele aspecte care au fost îmbunătăţite semnificativ în ultimii ani la Bursă vizează apropierea faţă de investitori, creşterea transparenţei şi un grad mai ridicat de tehnologizare.

‘Am decis să investesc pentru că am vrut mai multă libertate financiară. Am devenit investitor în acţiuni în aprilie, în acest an, după ce anterior am investit în obligaţiuni. Pentru că randamentul în obligaţiuni nu a fost cel satisfăcător, am diversificat şi am decis să investesc în acţiuni. Le recomand tuturor să urmărească site-ul BVB şi să participe la acţiunile de educaţie financiară’, declara Florentina Ilioiu, 29 de ani, de profesie inginer, în cadrul proiectului ‘7/24 Capital’, iniţiat de BVB cu ocazia Zilei Naţionale a Investiţiilor.

De asemenea, Vlad Istrate, 24 de ani, a terminat în acest an facultatea, de un an este investitor la BVB, şi în urmă cu doar câteva luni a câştigat primul loc în cadrul concursului de tranzacţionare virtuală, Invest Quest, realizat de BVB împreună cu Rotary Club, în urma căruia a obţinut un premiu de 5.000 de lei.

‘Am intrat în posesia banilor de la Invest Quest şi sunt deja investiţi pe piaţa de capital din România. Oamenii ar trebui să ştie că bursa e un loc în care ar trebui să se regăsească o parte din economiile lor, mai ales că bursa românească oferă printre cele mai mari dividende din lume’, a spus Istrate.

Adrian Oanea, 29 de ani, este investitor la BVB de 10 ani, a fost întrebat de reprezentanţii BVB ce s-a schimbat fundamental la bursă în ultimii ani.

‘E vorba de o apropiere mai mare faţă de investitori, de transparentizare şi de tehnologizare. Se simte că bursa încearcă noi metode să atragă emitenţi noi şi să eficientizeze transferul de informaţii de la emitent la investitor’, a afirmat Oanea

Te-ar mai putea interesa și
Erdogan: Turcia ar putea aproba candidatura Finlandei la NATO
Erdogan: Turcia ar putea aproba candidatura Finlandei la NATO
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a dat de înţeles că ţara sa ar putea aproba candidatura Finlandei la NATO, fără a face la fel şi în privinţa Suediei, într-o întâlnire televizată......
Șeful Alfa Romeo anunță dezvoltarea unui model de clasă mare menit să ajute la cucerirea pieței americane
Șeful Alfa Romeo anunță dezvoltarea unui model de clasă mare menit să ajute la cucerirea pieței americane
Jean-Philippe Imparato, directorul executiv al mărcii Alfa Romeo din grupul Stellantis, consideră că piața americană ...
Alegătorii din Liechtenstein au respins cu o largă majoritate o propunere de interzicere a cazinourilor
Alegătorii din Liechtenstein au respins cu o largă majoritate o propunere de interzicere a cazinourilor
Alegătorii din Liechtenstein au respins cu o largă majoritate duminică o propunere de interzicere a cazinourilor, într-un ...
Mai mulți stăpâni de câini, obligați să facă „RCA” pentru animal. Cât costă asigurarea și cine este obligat de lege să o cumpere
Mai mulți stăpâni de câini, obligați să facă „RCA” pentru animal. Cât costă asigurarea și cine este ...
Tragedia de pe Lacul Morii, unde un om a murit mușcat de câini, ne amintește că animalele domestice pot provoca daune ...