1EUR = 4.7274 RON | Bucureşti 30 º

Turism

Numărul turiştilor care au vizitat Delta în 2016, în scădere cu 16,8% faţă de anul precedent

Numărul turiştilor înregistraţi oficial în Delta Dunării a scăzut cu 16,8% anul trecut în comparaţie cu cel înregistrat în 2015, an care poate fi considerat de referinţă în acest deceniu.

17 feb, 2017 | Agerpres

Potrivit datelor făcute publice pe site-ul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, ddbra.ro, anul trecut, în Rezervaţie au fost înregistraţi 71.674 turişti, în timp ce în anul precedent, numărul turiştilor a fost de 86.086.

'Din păcate, nu există o situaţie reală care să cuprindă şi numărul vizitatorilor care nu au plătit tarifele de acces în Deltă. Cred că numărul real al vizitatorilor Rezervaţiei a fost anul trecut mult mai mare, de aproape 100.000', a declarat vineri, pentru AGERPRES, guvernatorul Rezervaţiei, Grigore Baboianu.

În perioada 2011-2016, numărul turiştilor a fluctuat, iar dacă vârful a fost înregistrat în urmă cu doi ani, cei mai puţini vizitatori s-au înregistrat în anul 2013, când, în mod oficial, Delta a fost vizitată de 58.212 turişti.

'De remarcat este caracterul oscilant al fenomenului, justificat nu neapărat de lipsa capacităţii de cazare, a mijloacelor de transport sau a unor facilităţi. Sesizez, totodată, în oferta turistică a sezonului următor că se revine la practica unei excursii de o zi în Deltă, Rezervaţia nefiind însă destinaţia finală a turiştilor', a mai spus guvernatorul Baboianu.

Potrivit datelor oficiale furnizate de ARBDD, numărul locurilor de cazare a crescut în ultimii cinci. Astfel, dacă în anul 2012, în Deltă au fost înregistrate oficial 3.813 locuri de cazare, anul trecut numărul acestora a fost de 6.177.

Delta Dunării, declarată Rezervaţie a Biosferei în anul 1990, are o suprafaţă totală de 4.455 de kilometri pătraţi, 84% din aceasta regăsindu-se pe teritoriul României, iar restul pe cel al Ucrainei. Zonă umedă de importanţă internaţională, Delta Dunării numără circa 12.000 de persoane care locuiesc în comunităţi izolate de ape de restul judeţului Tulcea. Inclusă în Lista Patrimoniului Mondial Cultural şi Natural al UNESCO, rezervaţia este considerată un muzeu viu al biodiversităţii având în vedere cele peste 30 de tipuri de ecosisteme.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO