Numărul turiştilor de croazieră în România va creşte cu aproximativ 20% în 2014

Numărul turiştilor de croazieră sosiţi în România va înregistra o creştere de aproximativ 20% în 2014 iar unul dintre factorii care contribuie la această evoluţie este contextul politic nefavorabil din Ucraina, potrivit unui comunicat al Asociaţiei Pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral - Delta Dunării.
Economica.net - sâm, 19 iul. 2014, 10:18
Numărul turiştilor de croazieră în România va creşte cu aproximativ 20% în 2014

‘Dacă în anul 2013 un număr de aproximativ 54.000 de pasageri au vizitat portul Constanţa, în anul 2014, până la această dată, au sosit în jur de 64.500 de pasageri. Creşterea se datorează eforturilor conjugate ale CN Administraţia Porturilor Maritime Constanta, ale Asociaţiei Litoral – Delta Dunării şi ale autorităţilor locale, dar şi contextului politic nefavorabil din Ucraina, ce a determinat ca toate cursele de croazieră să înlocuiască în itinerariul lor portul Odesa cu portul Constanţa’, se precizează în comunicatul citat.

Potrivit sursei citate, cei 64.500 de turişti sosiţi pe teritoriul ţării chetuiesc în total peste 6 milioane de euro în zilele în care navele sunt acostate în Portul Constanţa.

În plus, multe dintre navele de croazieră care optează acum pentru portul Constanţa îşi prelungesc şederea pe teritoriul României cu aproximativ o noapte, unele ajungând chiar să îşi dubleze şederea faţă de anul precedent.

În topul pasagerilor care sosesc la bordul navelor de croazieră se situează cetăţenii americani, urmaţi îndeaproape de cetăţenii francezi, italieni şi germani.

Pe parcursul zilei în care nava acostează la Constanţa, turiştii pot opta să meargă în excursii precum tururi de Litoral, degustări de vinuri la Murfatlar, croaziere de o zi în Delta Dunării, tururi arheologice şi la mănăstiri. De asemenea, se poate face un tur al Capitalei sau turiştii pot participa la programe cu spectacole folclorice şi dejun tradiţional românesc.

‘Turismul de croazieră cu nave de pasageri în portul Constanţa reprezintă o nişă cu un potenţial real spre care ne concentrăm atenţia în continuare. Portul Constanţa, oraşul Constanţa, dar şi România, au de câştigat pentru că multe nave de croazieră nu vor mai face escală în portul Odesa. În acest context, consider că România trebuie să îşi consolideze strategia de promovare a destinaţiilor româneşti având în vedere situaţia politică actuală’, a declarat Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral-Delta Dunării.  

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...