1EUR = 4.8641 RON | Bucureşti 30 º

News

Numărul turiştilor străini care au vizitat Spania a crescut uşor în ianuarie; ei au cheltuit cu 3,6% mai mult

Creşterea numărului de turişti străini în Spania s-a moderat în ianuarie, la 4,2 milioane, un avans de 2,2% faţă de perioada similară din 2018, însă cheltuielile acestora au urcat cu 3,6%, ajungând la 4,68 miliarde de euro, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INE), transmite EFE.

01 mar, 2019 | Agerpres

Este a cincea lună de creştere consecutivă a numărului vizitatorilor străini şi a şasea în ceea ce priveşte majorarea cheltuielilor.

În ianuarie, cei mai mulţi turişti au venit din Marea Britanie (807.347, în creştere faţă de perioada similară din 2018), Germania (peste o jumătate de milion, un avans de 2,7%), în timp ce numărul turiştilor din Franţa a scăzut cu 8,7%.

În topul destinaţiilor turistice se află: Insulele Canare (1,2 milioane de vizitatori) şi Catalunia (910.779).

Strategia autorităţilor de la Madrid este de a încuraja majorarea cheltuielilor vizitatorilor străini, a declarat recent secretarul general al Consiliului de Turism al Guvernului, German Porra.

"Spania este decisă să-şi transforme modelul său turistic trecând de la un număr imens de vizitatori la majorarea cheltuielilor", a explicat German Porras.

Turismul a avut anul trecut un aport de 14,9% la Produsul Intern Brut al Spaniei, conform datelor Consiliului Mondial al Turismului şi Călătoriilor (WTTC).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO