NVIDIA împreună cu producătorii parteneri lansează peste 100 de noi modele de laptopuri

NVIDIA anunță că producătorii parteneri la nivel global lansează peste 100 de modele noi de laptopuri subțiri, ușoare și foarte rapide, toate cu GPU-uri GeForce de la NVIDIA, inclusiv recent lansatele GeForce RTX 2080 SUPER și 2070 SUPER pentru laptopuri.
Lidia Neagu - joi, 02 apr. 2020, 10:44
NVIDIA împreună cu producătorii parteneri lansează peste 100 de noi modele de laptopuri

Lansarea record include, de asemenea, o serie de laptopuri cu RTX 2060 care pornesc de la doar 999 de dolari. Noile paltforme au la bază arhitectura Turing de la NVIDIA, care încorporează nuclee RT dedicate pentru a procesa Ray Tracing și AI în timp real, livrând performanță crescută și fidelitate video îmbunătățită pentru cele mai noi jocuri și pentru cele mai performance aplicații folosite de creatorii de conținut.

Multe dintre modele vin cu o configurație Max-Q, o tehnologie NVIDIA îmbunătățită cu noi funcționalități care oferă cea mai bună performanță și cea mai bună eficiență într-o platformă mobilă.

„În urmă cu puțin peste 18 luni, NVIDIA a reinventat grafica cu ajutorul Ray Tracing în timp real, lucru care reprezintă o schimbare majoră în modul în care arată, se experimentează și se simt jocurile,” a spus Jeff Fisher, senior vice president of gaming la NVIDIA. „Disponibilitatea acestor tehnologii în laptopuri pentru doar 999$ este un lucru incredibil, iar datorită Max-Q, consumatorii vor avea la dispoziție o selecție remarcabilă de laptopuri subțiri și ușoare din care să aleagă pentru toate gamele de prețuri.”

Preț și disponibilitate
Noile laptopuri RTX Gaming și Studio vor fi disponibile începând cu 15 aprilie de la mai mulți parteneri la nivel global, cu mai multe sosind în luna mai. Anumite SKU-uri, configurații și prețuri vor varia în funcție de regiune și disponibilitatea la parteneri, dar vor include modele de la Acer, ASUS, Clevo, Dell, Gigabyte, HP, Lenovo, MSI, Razer și alții.

Laptopurile cu RTX 2060 care pornesc de la 999 de dolari sunt Acer Nitro 5, ASUS ROG Strix G512, HP Omen 15, MSI GF65 Thin, Lenovo Legion Y540 și 5i și MSI GF65 Thin, cu alte modele care vor fi anunțate mai târziu.

Noile tehnologii Max-Q: Laptopuri mai subțiri, mai rapide și mai eficiente

La lansarea sa, acum câțiva ani, tehnologia Max-Q a transformat laptopurile de gaming, creând o nouă gamă de laptopuri deosebit de puternice, mai ușoare, mai subțiri și mai eficiente din punctul de vedere al energiei față de orice alt laptop precedent. Noile avansuri ale Max-Q dublează acum eficiența modelelor anterioare și introduce funcționalități care permit o performanță mai rapidă și o durată de viață a bateriei mai mare:
* Dynamic Boost – Echilibrează automat puterea între GPU și CPU la fiecare cadru în mod inteligent, crescând astfel performanța generală în timpul jocului. Dynamic Boost este automat, adaptiv și funcționează mereu pentru a livra mai multă performanță fără a crește consumul de energie.
* GDDR6 cu voltaj scăzut – NVIDIA a lucrat împreună cu producători parteneri de memorii pentru a crește eficiența memoriei în timp ce livrează performanță mai mare cu noile memorii GDDR6 cu voltaj scăzut.
* Advanced Optimus – O inovație în ceea ce privește afișajul, care livrează o durată de viață mai mare a bateriei și gameplay imersiv și fără întreruperi de la tehnologia NVIDIA G-SYNC®. Advanced Optimus® controlează care GPU se ocupă de afișaj și determină în mod inteligent GPU-ul potrivit, pentru fluxul de muncă optimizat în fiecare moment, schimbând dinamic în timpul procesului, fără a fi nevoie de un reboot al sistemului. Noile modele de laptopuri Lenovo™ Legion™ sunt primele din lume care vor beneficia de această tehnologie.
* Eficiența Regulatorilor de nouă generație – Noua generație de regulatori de tensiune ajută la optimizarea sistemului, astfel încât GPU-ul să funcționeze mai eficient în timp ce livrează performanță crescută.
* Deep Learning Super Sampling 2.0 – În baza procesoarelor AI, numite Tensor Cores de pe plăcile grafice RTX, DLSS 2.0 este o rețea neuronală de tip deep learning care crește numărul de cadre pe secundă în timp ce generează imagini deosebite și clare pentru jocuri. Acesta crește performanța în timp ce maximizează setările legate de ray-tracing cu o rezoluție crescută și extinde durata de viață a bateriei cu până la 20%.

RTX Studio ajută creatorii de conținut cu noi laptopuri
NVIDIA anunță 10 noi laptopuri RTX Studio, care beneficiază de GPU-uri RTX SUPER și cele mai noi procesoare Intel din generația a 10-a. Realizate de Acer, Gigabyte, MSI și Razer, aceste laptopuri sunt cea mai bună soluție pentru creatorii de conținut care caută performanță video și 3D fără egal.

Mai mult de 45 dintre aplicațiile de tip creativ precum Adobe Premiere Pro, DaVinci Resolve, AutoDesk Arnold, Blender și multe altele dispun de accelerare RTX din partea nucleelor RT aflate în GPU-urile RTX. 

Invenția plăcii grafice de către NVIDIA în 1999 a dat startul creșterii pieței de PC gaming, a redefinit grafica modernă și a revoluționat calculul paralel (parallel computing). Recent, plăcile grafice cu deep learning au pornit Inteligența Artificială modernă – noua eră de computing – cu placa grafică fiind creierul computerelor, roboților și mașinilor autonome care pot percepe și înțelege lumea.

Te-ar mai putea interesa și
Linia de 400 kV Porțile de Fier – (Anina) – Reșița, cel mai complex proiect de linie din ultimii 30 de ani, a fost finalizată
Linia de 400 kV Porțile de Fier – (Anina) – Reșița, cel mai complex proiect de linie din ultimii 30 de ani, a fost ...
Proiectul de construire al Liniei Electrice Aeriene 400 kV Porțile de Fier – (Anina) – Reșița a fost finalizat, linia trecând cu succes proba energizării, astăzi, 29 februarie 2024, arată......
Lanțul de farmacii Catena a finalizat preluarea a patru unități în orațele Târgu Mureș și Luduș
Lanțul de farmacii Catena a finalizat preluarea a patru unități în orațele Târgu Mureș și Luduș
Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Med-Serv United S.R.L., parte a Grupului Fildas-Catena, intenționează ...
Tavex – locul sfaturilor investiționale bune (P)
Tavex – locul sfaturilor investiționale bune (P)
Astăzi, informațiile sunt mai ușor de găsit decât în orice alt moment din istoria omenirii. Puteți căuta orice doriți ...
Proiectele eoliene dezvoltate de OX2 în România progresează. Compania suedeză deține avizele tehnice de racordare pentru întreg portofoliul de 572 MW
Proiectele eoliene dezvoltate de OX2 în România progresează. Compania suedeză deține avizele tehnice de racordare pentru ...
Prezentă pe piața din România din 2021, compania suedeză OX2 își consolidează portofoliul, avansând cu toate proiectele ...