1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 34 º

Extern

NY Times: Donald Trump susţine că acuzaţiile lansate împotriva hackerilor ruşi reprezintă o ”vănătoare de vrăjitoare”

Republicanul Donald Trump a declarat vineri după-amiază că întreaga campanie din jurul presupuselor atacuri cibernetice lansate în perioada electorală de Moscova nu reprezintă altceva decât o ”vânătoare de vrăjitoare” orchestrată de adversarii săi politici de la Washington. Miliardarul republican a explicat că cei care au lansat aceste acuzaţii împotriva hackerilor ruşi guvernamentali sunt doar ruşinaţi că au pierdut alegerile prezidenţiale, transmite NY Times.

06 ian, 2017 | News.ro

Jurnaliştii New York Times au discutat telefonic cu preşedintele-ales, cu doar trei ore înainte ca acesta să primească informaţii de la agenţiile de spionaj despre operaţiunile hackerilor ruşi guvernamentali asupra instituţiilor politice din Statele Unite.

În timpul interviului, republicanul a criticat în repetate rânduri atenţia sporită asupra Rusiei.

"China a lansat relativ recent un atac cibernetic, în urma căruia au fost furate 20 de milioane de nume din serverele guvernamentale. Cum de nimeni nu vorbeşte despre asta? Asta este o vânătoare de vrăjitori politică", a declarat Donald Trump. Însă, preşedintele-ales făcea referire la atacuri cibernetice care au avut loc la finele anului 2012 asupra Biroului de Management al Personalului.

Trump a indicat că hackerii au avut parte de succes atunci când au lansat în trecut atacuri cibernetice asupra Casei Albe şi Congresului. Acesta s-a arătat iritat că asemenea atacuri nu au primit atâta atenţie din partea publicului american ca intruziunea ruşilor în procesul electoral din Statele Unite.

Însă, informaţiile obţinute în urma acestor atacuri cibernetice nu au fost niciodată publicate, cum au fost e-mailurile Comitetului Naţional Democratic (DNC) şi cele ale lui John Podesta, managerul campaniei lui Hillary Clinton.

"Cu tot ce se spune în acest moment, eu nu îmi doresc ca alte ţări să lanseze atacuri cibernetice asupra noastră. Ei au lansat un atac asupra Casei Albe, asupra Congresului. Suntem capitala mondială a hacking-ului", a susţinut Trump.

Miliardarul republican şi-a exprimat în repetate rânduri îngrijorarea cu privire la atacurile cibernetice lansate de hackerii ruşi în perioada campaniei prezidenţiale, cu scopul de a înclina balanţa electorală spre Donald Trump, care a dovedit o atitudine mult mai favorabilă preşedintelui Vladimir Putin.

"Au pierdut îngrozitor aceste alegeri. Am câştigat mai multe comitate în aceste alegeri decât Ronald Reagan. Sunt extrem de ruşinaţi din această cauză. La un anumit nivel vorbim de o vânătoare de vrăjitori. Se concentrează asupra acestei probleme", a explicat preşedinte-ales la Washington.

De asemenea, acesta a susţinut că democraţii au evitat să dea acces agenţiilor FBI la serverele de e-mail atacate de la DNC.

"DNC nu i-a lăsat să vadă aceste servere. Cum poţi să fii siugur cu privire la un asemenea atac atunci când nici măcar nu poţi să vezi serverele?", a declarat Trump.

Anterior, democraţii au susţinut că agenţii FBI nu au cerut niciodată să examineze serverele de la DNC. Însă, un reprezentant al forţelor de securitate a sugerat că FBI a încercat în repetate rânduri să explice democraţilor necesitatea accesării directe a datelor din serverele DNC. Agenţii FBI au renunţat în final şi au apelat la ajutorul unei firme de securitate cibernetică, care a primit acces la aceste servere de la DNC.

De asemenea, miliardarul republican a sugerat că aceste atacuri cibernetice au demonstrat că Hillay Clinton a primit mai multe avantaje din partea conducerii democrate în alegerile primare cu Bernie Sanders.

"Cum de nimeni nu se plânge de asta?", a comentat Donald Trump.

Preşedintele-ales a susţinut că comunitatea serviciilor secrete a comis mai multe greşeli în trecut, amintind de atacurile de la World Trade Center şi de "armele de distrugere în masă" care au dus la invadarea unui Irak condus de Saddam Hussein.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO