1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 3 º

News

O agenţie americană a pus bazele unui 'Twitter Cubanez' pentru a submina guvernul comunist de la Havana

O agenţie americană a creat un 'Twitter cubanez' pentru a submina guvernul comunist din Cuba şi pentru a evita interdicţiile stricte impuse de acesta privind Internetul, folosind companii secrete finanţate prin bănci străine, informează joi Associated Press, preluată de Reuters.

03 apr, 2014 | Agerpres

Proiectul de doi ani a atras circa 40.000 de utilizatori care nu ştiu că reţeaua de comunicaţii a fost creată de către o agenţie americană şi a fost proiectată pentru a-i îndrepta către disidenţă politică, potrivit AP. De asemenea, ei nu ştiu că informaţiile lor personale sunt stocate.

Se pare că în spatele proiectului s-ar afla Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), care oferă ajutor persoanelor sărace din lumea întreagă, potrivit AP.

Reţeaua socială a fost denumită 'ZunZuneo', iar AP afirmă că scopul său este de a atrage tineri utilizatori.

Planul prevede ca reţeaua socială să atragă un anumit număr de utilizatori cu mesaje referitoare la sport, muzică, vreme şi alte subiecte necontroversate. Apoi, operatorii introduc mesaje cu conţinut politic pentru a încerca să inspire demonstraţii spontane, precizează AP. Un document USAID, citat de AP, arată că obiectivul a fost de a 'renegocia echilibrul de putere între stat şi societate'.

Deocamdată nu este clar dacă programul este ilegal. Purtătorul de cuvânt al USAID, Matt Herrick, a declarat pentru AP că anchetatori ai Congresului SUA au verificat programele agenţiei anul trecut şi au constatat că acestea sunt legale.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO