O armată europeană este necesară pentru a apăra frontierele Schengen de migranţi – preşedintele Cehiei

Afluxul de refugiaţi către Uniunea Europeană va fi dubu în 2016, în comparaţie cu cel de anul trecut, iar o "armată europeană este necesară" în vederea apărării Schengen, din care România şi Bulgaria nu fac parte, a declarat preşedintele ceh Milos Zeman într-un interviu pentru agenţia rusă Tass.
Economica.net - mar, 16 feb. 2016, 11:12
O armată europeană este necesară pentru a apăra frontierele Schengen de migranţi - preşedintele Cehiei

„Pesimiştii afirmă că valul de refugiaţi va fi de trei, patru sau chiar de cinci ori mai mare” anul acesta, a apreciat şeful statului ceh.

„Aşa cum ştiţi, un milion de refugiaţi se află deja în Germania. Este un număr uriaş. Dacă li se alătură încă două milioane, atunci nu-mi pot imagina ce s-ar putea întâmpla”, a spus el.

„O armată europeană este necesară” pentru a evita asemenea riscuri, a apreciat Zeman.

„Ea va apăra frontiera externă a zonei Schengen sau întreaga Uniune Europeană”, a continuat el.

„După cum ştiţi, România şi Bulgaria nu sunt membre Schengen”, a notat Zeman, adăugând că înfiinţarea acestei armate „este pasul de care avem nevoie pentru rezolvarea crizei migraţiei”.

„Al doilea pas”, în opinia sa, este „deportarea”. „Atunci când a fost ucisă o fată în Suedia, în urmă cu o săptămână, premierul acestei ţări a anunţat că 80.000 de imigranţi ilegali urmează să fie expulzaţi din regat”, a declarat şeful statului ceh.

„Eu cred că este necesar să fie deportaţi nu doar migranţii economici, ci şi toţi cei care sunt implicaţi în planificarea unor atacuri teroriste. Desigur, deportarea este o măsură dureroasă, dar necesară”, a apreciat Zeman.

„Aş dori să repet (că) trebuie să facem doi paşi: primul – să ne protejăm frontierele externe, iar al doilea – să-i deportăm pe cei despre care tocmai v-am vorbit”, a subliniat el.

„Refugiaţi vin nu doar din ţări devastate de război”, a continuat Zeman. „Vin şi din Pakistan, inclusiv din Kosovo şi Albania, în Europa, din Senegal, Eritreea şi multe alte ţări în care nu sunt războaie”, a adăugat el.

„De aceea, în opinia preşedintelui ceh, ar fi greşit să se spună că această criză a migraţiei îşi are originea în problema războiului din Orientul Mijlociu”, a continuat Zeman, adăugând că refugiaţii este necesar să fie ajutaţi „pe teritoriul lor”.

Preşedintele ceh a avertizat de asemenea în legătură cu riscul care rezultă, în opinia sa, de pe urma închiderii frontierei dintre Austria şi Germania.

„Într-o asemenea eventualitate, ţara noastră va fi singura rută de tranzit a refugiaţilor către Germania”, a subliniat Zeman.

Te-ar mai putea interesa și
Extinderea Digi în Belgia, contestată de locuitorii din Bruxelles, care au pornit o petiție împotriva sa. ”Ne strică fațadele”. Ce le-a răspuns compania
Extinderea Digi în Belgia, contestată de locuitorii din Bruxelles, care au pornit o petiție împotriva sa. ”Ne strică ...
O parte din locuitori din Bruxelles s-au revoltat față de sosirea unui nou furnizor de telecomunicații și față de mulțimea de cabluri care le sunt instalate pe proprietăți. Într-un oraș......
Inspecția Muncii a dat amenzi de 600.000 de lei în urma unor controale efectuate în intervalul 29 mai – 7 iunie, pentru nerespectarea prevederilor legale privind prevenirea și protecția
Inspecția Muncii a dat amenzi de 600.000 de lei în urma unor controale efectuate în intervalul 29 mai – 7 iunie, ...
Inspectorii de muncă au aplicat amenzi în valoare de 660.000 de lei unor companii şi societăţi pentru modul în care ...
Carburanții s-au ieftinit din nou azi. Cât costă acum benzina și motorina
Carburanții s-au ieftinit din nou azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus din nou, azi-dimineață, prețul carburanților, ...
Beijingul anunță că a adoptat noi reguli care permit gărzilor sale de coastă să rețină timp de 60 de zile străinii capturați în Marea Chinei de Sud
Beijingul anunță că a adoptat noi reguli care permit gărzilor sale de coastă să rețină timp de 60 de zile străinii ...
China a făcut publice sâmbătă o serie de reguli care permit gărzilor sale de coastă să plaseze în detenţie, fără ...