O armată europeană este necesară pentru a apăra frontierele Schengen de migranţi – preşedintele Cehiei

Afluxul de refugiaţi către Uniunea Europeană va fi dubu în 2016, în comparaţie cu cel de anul trecut, iar o "armată europeană este necesară" în vederea apărării Schengen, din care România şi Bulgaria nu fac parte, a declarat preşedintele ceh Milos Zeman într-un interviu pentru agenţia rusă Tass.
Economica.net - mar, 16 feb. 2016, 11:12
O armată europeană este necesară pentru a apăra frontierele Schengen de migranţi - preşedintele Cehiei

„Pesimiştii afirmă că valul de refugiaţi va fi de trei, patru sau chiar de cinci ori mai mare” anul acesta, a apreciat şeful statului ceh.

„Aşa cum ştiţi, un milion de refugiaţi se află deja în Germania. Este un număr uriaş. Dacă li se alătură încă două milioane, atunci nu-mi pot imagina ce s-ar putea întâmpla”, a spus el.

„O armată europeană este necesară” pentru a evita asemenea riscuri, a apreciat Zeman.

„Ea va apăra frontiera externă a zonei Schengen sau întreaga Uniune Europeană”, a continuat el.

„După cum ştiţi, România şi Bulgaria nu sunt membre Schengen”, a notat Zeman, adăugând că înfiinţarea acestei armate „este pasul de care avem nevoie pentru rezolvarea crizei migraţiei”.

„Al doilea pas”, în opinia sa, este „deportarea”. „Atunci când a fost ucisă o fată în Suedia, în urmă cu o săptămână, premierul acestei ţări a anunţat că 80.000 de imigranţi ilegali urmează să fie expulzaţi din regat”, a declarat şeful statului ceh.

„Eu cred că este necesar să fie deportaţi nu doar migranţii economici, ci şi toţi cei care sunt implicaţi în planificarea unor atacuri teroriste. Desigur, deportarea este o măsură dureroasă, dar necesară”, a apreciat Zeman.

„Aş dori să repet (că) trebuie să facem doi paşi: primul – să ne protejăm frontierele externe, iar al doilea – să-i deportăm pe cei despre care tocmai v-am vorbit”, a subliniat el.

„Refugiaţi vin nu doar din ţări devastate de război”, a continuat Zeman. „Vin şi din Pakistan, inclusiv din Kosovo şi Albania, în Europa, din Senegal, Eritreea şi multe alte ţări în care nu sunt războaie”, a adăugat el.

„De aceea, în opinia preşedintelui ceh, ar fi greşit să se spună că această criză a migraţiei îşi are originea în problema războiului din Orientul Mijlociu”, a continuat Zeman, adăugând că refugiaţii este necesar să fie ajutaţi „pe teritoriul lor”.

Preşedintele ceh a avertizat de asemenea în legătură cu riscul care rezultă, în opinia sa, de pe urma închiderii frontierei dintre Austria şi Germania.

„Într-o asemenea eventualitate, ţara noastră va fi singura rută de tranzit a refugiaţilor către Germania”, a subliniat Zeman.

Te-ar mai putea interesa și
Ieftinire semnificativă a carburanților, și azi. Care sunt prețurile
Ieftinire semnificativă a carburanților, și azi. Care sunt prețurile
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus din nou prețurile azi, la trei zile de la precedenta ieftinire. S-au ieftinit și benzina și motorina....
Preşedintele Zelenski exclude orice negocieri dacă Rusia va organiza referendumuri în zonele cucerite
Preşedintele Zelenski exclude orice negocieri dacă Rusia va organiza referendumuri în zonele cucerite
Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat duminică că nu vor putea exista negocieri cu Ucraina sau cu aliaţii săi internaţionali ...
Compania britanică de telecomunicații Commify deschide un centru de inginerie IT în România
Compania britanică de telecomunicații Commify deschide un centru de inginerie IT în România
Commify, companie britanică de telecomunicații cu peste 300 de angajați, care oferă soluții de comunicare de afaceri, ...
Tesla învinge mărcile germane într-un segment în care nemții se considerau invincibili
Tesla învinge mărcile germane într-un segment în care nemții se considerau invincibili
O analiză a vânzărilor din segmentul SUV-urilor medii premium de pe piața europeană arată că Tesla a reușit să învingă ...