O autostradă va fi inaugurată în România până la Crăciun – VIDEO

Lucrările la cea mai nouă porţiune de autostradă din România care ar urma să fie deschisă, cei 15 kilometri din lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva, par să fie destul de avansate pentru a permite deschiderea pentru circulaţie înainte de Crăciun, scrie tion.ro.
Economica.net - sâm, 03 dec. 2016, 22:01
O autostradă va fi inaugurată în România până la Crăciun - VIDEO

Forumul peundemerg.ro a făcut publică o nouă filmare aeriană a lotului 2 al autostrăzii Lugoj – Deva. Imaginile surprind stadiul lucrărilor de pe cea mai mare parte a lucrărilor de pe acest lot, este vorba despre cei 15 kilometri dintre Traian Vuia, acolo unde se termină lotul 1, şi Margina, unde va fi nodul de descărcare şi de legătură cu drumul naţional spre Deva.

 

Imaginile arată că acest nod este în cea mai mare parte terminat, fiind circulabil şi asigurând legătura cu drumul naţional. Parapetele este montat pe aproape întreaga lungime a traseului vizat de imagini, scrie tion.ro.

Cei 15 kilometri de autostradă din lotul 2 Lugoj-Deva vor fi daţi în folosinţă cel târziu pe 20 decembrie dacă la începutul lunii viitoare vom avea acordul de mediu revizuit, a declarat, marţi, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cătălin Homor. 

Se repetă istoria de pe autostrada demolată?

După ce au acuzat fosta guvernare de inagurarea în pripă a lotului 3 din autostrada Sibiu-Orăştie, guvernul tehnocrat pare să îi calce pe urme, prin deschiderea în an electoral a jumătate din lotul 2 Lugoj-Deva.

Pe lângă îndoielile legate de calitatea lucrărilor, inugurarea acestui lot pe jumătate ridică şi probleme juridice.

„Recepţia parţială a unor lucrări contravine prevederilor HG 273/1994, privind Regulamentul de recepţie a lucrărilor de construcţii şi instalaţii”, susţinea recent Alin Goga, consilier juridic în cadrul CNADNR.

De asemenea, un raport din octombrie 2015 al Corpului de Control din Ministerul Transporturilor critica decizia CNADNR de a inagura lotul 3 Sibiu-Orăştie, înainte de a fi finalizat în totalitate.

Mai exact, Corpul de control a arătat că preluarea de către CNADNR a bucăţii de autostradă (care ulterior a început să se surpe şi a fost închisă) a presupus „asumarea unui risc nejustificat privind siguranţa circulaţiei”. Citeşte aici detalii.

Te-ar mai putea interesa și
Germania prelungeşte controalele temporare la frontierele cu Polonia, Cehia şi Elveţia
Germania prelungeşte controalele temporare la frontierele cu Polonia, Cehia şi Elveţia
 Germania prelungeşte până la 15 decembrie controalele temporare la frontierele cu Polonia, Cehia şi Elveţia, a anunţat luni Ministerul federal de Interne, transmite dpa....
Rezervele valutare ale BNR au crescut cu 1,2%, la 58,894 miliarde euro, în noiembrie 2023
Rezervele valutare ale BNR au crescut cu 1,2%, la 58,894 miliarde euro, în noiembrie 2023
Rezervele valutare la Banca Naţională a României totalizau 58,894 miliarde euro la finele lunii noiembrie 2023, în creştere ...
Record pentru aur – Tensiunile din Orientul Mijlociu şi aşteptările privind reducerea dobânzilor duc preţul unciei la un nou maxim istoric
Record pentru aur – Tensiunile din Orientul Mijlociu şi aşteptările privind reducerea dobânzilor duc preţul unciei ...
Preţul aurului a depăşit luni recordul istoric de peste 2.100 de dolari uncia, investitorii mizând pe o reducere a dobânzilor ...
Fraudă de 15 milioane de euro identificată de inspectorii antifraudă în domeniul comerțului cu autoturisme second hand
Fraudă de 15 milioane de euro identificată de inspectorii antifraudă în domeniul comerțului cu autoturisme second hand
Inspectorii din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au identificat o grupare infracțională care a tranzacționat ...