1EUR = 4.8415 RON | Bucureşti 20 º

Finanţe şi bănci

O bancă din Venezuela a cumpărat o instituţie de credit din Spania cu peste 1 miliard de euro

Cea mai mare bancă privată din Venezuela a câştigat o licitaţie pentru o instituţie de credit naţionalizată din Spania cu o ofertă de peste 1 miliard de euro, care a depăşit sumele avansate de investitori spanioli şi americani, potrivit Wall Street Journal.

19 dec, 2013 | Mediafax

Banesco Grupo Financiero Internacional şi divizia sa din Spania, Banco Etcheverría, au licitat 1,003 miliarde de euro pentru achiziţia NCG Banco, cea mai mare instituţie de credit din regiunea Galicia, din nord-vestul Spaniei.

Principala divizie a Banesco, Banesco Banco Universal, este cea mai mare instituţie de credit privată din Venezuela, cu o cotă de piaţă de 14%.

Banesco a concurat cu cele mai mari bănci spaniole, Banco Santander, BBVA şi Caixabank, precum şi cu fondurile americane de investiţii Guggenheim Partners şi J.C. Flowers & Co - Oaktree Capital Management, au declarat surse apropiate situaţiei.

Instituţia de credit din Venezuela va plăti 40% din sumă la preluarea NCG Banco, tranzacţie care trebuie aprobată şi de autorităţile europene, urmând să achite diferenţa până în 2018.
NCG Banco a fost naţionalizată de guvern în contextul prăbuşirii pieţei imobiliare din Spania. Banca primit ajutoare de 9 miliarde de euro de la statul spaniol şi UE.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO