1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Finanţe şi bănci

O bancă nouă reinventează "creditul doar cu buletinul"

Polonezii de la Getin Holding au relansat, sub brandul Idea Bank, prima lor achiziţie din România, Romanian International Bank. Pe zona de creditare a persoanelor fizice, produsul vedetă al noii instituţii de credit este un împrumut care poate fi accesat doar cu buletinul. Nivelul dobânzii este cel mai mic din România

22 apr, 2015 | | ECONOMICA.net

Idea Bank este prima instituţie de credit din România care a încheiat un acord cu ANAF prin care poate accesa datele fiscale ale potenţalilor clienţi, au arătat reprezentanţii băncii. Înţelegerea a permis băncii să reinventeze un produs care a marcat perioada de boom a sistemul financiar românesc: creditul doar cu buletinul. Actul de identitate este singurul document pe care solicitantul împrumutului este obligat să îl depună la dosarul de credit, adeverinéle de venit sau fişele fiscale ne mai fiind necesare . Similitudinile cu celebrul produs acum dispărut din ofertele băncilor se opresc însă aici pentru că procedurile de analiză a clientului şi dobânzile practicate de bancă sunt total diferite. „ Este creditul pentru persoane fizice cu cea mai ridicată valoare maximă din România. Clienţii pot împrumuta până la 90.000 de lei. Dobânda variază în funcţie de ratingul clientului şi porneşte de la o marjă de 6,9% peste nivelul ROBOR la trei luni. Nu există comisioane de administrare.", explică Ana Cernat, vicepreşedinte pe retail al celei mai noi bănci din România.

Produse-bombă şi  ţinte ambiţioase

La actualul nivel al dobânzii medii ROBOR, costurile creditului "Selfie", pentru clientul ideal(cu grad de îndatorare redus şi fără restanţe înregistrate în Biroul de Credit),  ajung la aproximativ 8,4%, cel mai mic nivel din piaţă. Pe zona de tranzacţii şi operaţiuni, Idea Bank încearcă să câştige cotă de piaţă cu un card de debit care presupune comision 0 pentru operaţiuni(la ATM sau POS), indiferent de operator. Grupul polonez Getin, cel care deţine noua bancă, a mai achiziţionat şi VB Leasing, dar şi un broker de asigurare, şi îşi propune un obiectiv foarte ambiţios ţintind primele zece poziţii în topul băncilor. Şefii Getin nu exclud şi alte preluări în România.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO