1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 17 º

Extern

O centrală nucleară din Rusia opreşte trei dintre unităţile sale după un scurtcircuit

Trei reactoare ale centralei nucleare ruse din Kalinin, oraş situat la aproximativ 300 km nord-vest de Moscova, au fost oprite joi după o pană de curent, a anunţat Rosenergoatom, producătorul rus de energie nucleară, care asigură că nu a fost înregistrată nicio creştere de radioactivitate, potrivit AFP şi Reuters.

18 iul, 2019 | Agerpres

'La (oral locală) 05:05 (02:05 GMT), din cauza unui scurtcircuit la unul din transformatoarele centralei Kalinin, liniile de înaltă tensiune au fost deconectate. În consecinţă, reactoarele nr.1, 2 şi 4 au fost deconectate de la reţea', indică Rosenergoatom într-un comunicat.

Rosenergoatom, care operează sub autoritatea agenţiei nucleare ruse Rosatom, adaugă că nu s-a înregistrat niciun fel de creştere a radioactivităţii.

'Cauzele a ceea ce s-a întâmplat sunt pe cale să fie elucidate', a declarat un responsabil al centralei nucleare, citat de agenţia de presă RIA Novosti.

La rândul său, un oficial al Rosenergoatom a asigurat că reactorul nr.4 ar putea fi repus în funcţiune în cursul zilei de joi, însă reactoarele nr. 1 şi 2 vor rămâne oprite până la descoperirea cauzelor incidentului.

Centrala nucleară din Kalinin, cea mai apropiată de Moscova, este situată în regiunea Tver, dispunând de patru reactoare cu apă uşoară (sub presiune) ultimul fiind pus în serviciu în 2012.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO