1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 26 º

News

O comisie prezidenţială din Statele Unite recomandă modificarea procedurilor NSA

O comisie consultativă a Preşedinţiei SUA recomandă continuarea amplelor activităţi de spionaj ale Agenţiei americane pentru Securitatea Naţională, pledând însă pentru măsuri suplimentare de protejare a datelor cu caracter privat, afirmă surse oficiale citate de site-ul ziarului The New York Times.

13 dec, 2013 | Mediafax

Raportul comisiei recomandă măsuri pentru protejarea datelor telefonice şi online colectate de la cetăţeni de către agenţii NSA. Nu există detalii despre măsurile propuse.

În plus, comisia va recomanda revizuirea listei liderilor politici străini monitorizaţi în prezent de NSA. Preşedintele Barack Obama a fost nevoit să prezinte scuze după ce presa a dezvăluit că agenţii NSA au interceptat telefonul cancelarului Germaniei, Angela Merkel. Obama a dat asigurări că Merkel nu va mai fi interceptată, dar a evitat să asume un astfel de angajament pentru liderii din Mexic şi Brazilia.

"Însă, chiar dacă activităţile NSA vor fi limitate, va fi dificil ca americanii - sau germanii, mexicanii şi brazilienii - să fie convinşi că practicile agenţiei sau schimbat. Acest lucru va depinde, parţial, de gradul de transparenţă al programelor pe care Administraţia SUA le-a ascuns atâţia ani", comentează ziarul The New York Times.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO