O companie IT americană deschide un centru R&D la București și angajează 150 de specialiști

Coherent Solutions, companie specializată în dezvoltarea de produse software și servicii de consultanță, cu o cifră de afaceri de peste 76 milioane de dolari, intră pe piața din România și deschide primul birou în București. Aflată în plin proces de recrutare, compania și-a propus ca până la finalul să ajungă la o echipă de peste 30 de specialiști IT.
Lidia Neagu - lun, 17 mai 2021, 13:30
O companie IT americană deschide un centru R&D la București și angajează 150 de specialiști

“Centrul R&D din România vine după ce la începutul acestui an am mai deschis încă două centre în Lituania, respectiv Ucraina, și completează perfect planul nostru de expansiune în Europa Centrală și de Est. Chiar dacă pandemia ne-a forțat să gândim și să muncim diferit, am ales să nu mai amânăm această deschidere și să investim în dezvoltarea unei echipe în București. Ne bucurăm să o avem alături de noi pe Alina care cunoaște deja foarte bine
piața, a mai trecut o dată printr-un proces similar și avem încredere că va crește rapid o echipă fenomenală”, a declarat Igor Epshteyn, President and Chief Executive Officer.

La nivel global, Coherent Solutions are o echipă de peste 1500 de angajați, experți în dezvoltarea de produse și soluții personalizate, precum aplicații web și mobile, DevOps și servicii de date și tehnologii emergente, cum ar fi blockchain și IoT – cu peste 1000 de proiecte finalizate în ultimii 25 de ani.

Alina Șandru, General Manager Coherent Solutions România a completat: “Sectorul IT rămâne în România, chiar și în contextul pandemiei, unul extrem de competitiv și atrăgător pentru companiile internaționale. Iar noi avem planuri mari și serioase pentru România – vrem să ajungem la o echipă de peste 150 de profesioniști până în 2023 și să explorăm cât mai mult zona de tehnologii folosite. Mă bucur să fac parte din acestă echipă, să pun bazele unui nou centru R&D în București care vine cu o mulțime de oportunități pentru profesioniștii din domeniu.

Recrutarea pentru pozițiile din București este în derulare. Potrivit companiei, candidații selectați vor primi pachete salariale competitive și beneficii extinse, inclusiv asigurare de sănătate privată și bonuri de masă, precum și opțiunea de a alege din mai multe beneficii, în funcție de nevoile fiecărui angajat.

Coherent Solutions este o companie specializată în dezvoltarea de soluții software și servicii de consultanță cu peste 1.500 de angajați în șapte locații globale. Experți în dezvoltarea de produse software personalizate, compania oferă rezultate clienților din întreaga lume, prin echipele sale performante și multifuncționale. Ofertele includ soluții digitale personalizate, dezvoltare de aplicații web și mobile, DevOps și servicii de date și tehnologii emergente, cum ar fi blockchain și IoT – cu peste 1.000 de proiecte finalizate începând cu 1995. Sediul central este în Minneapolis, Minnesota, iar cele șase centre de dezvoltare se află în Belarus, Bulgaria, Lituania, România și Ucraina.

Te-ar mai putea interesa și
Prognoză ANM pentru Bucureşti – Vreme rea: averse, vânt puternic şi descărcări electrice, până sâmbătă seara
Prognoză ANM pentru Bucureşti – Vreme rea: averse, vânt puternic şi descărcări electrice, până sâmbătă seara
Meteorologii prognozează până sâmbătă seara, pentru zona Bucureşti, o vreme instabilă, cu ploi abundente, vânt puternic şi descărcări electrice....
CNSU a actualizat lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. Franța și Grecia au trecut pe verde
CNSU a actualizat lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. Franța și Grecia au trecut pe verde
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat, joi, lista ţărilor sau zonelor cu risc epidemiologic ridicat.
Rata de ocupare a populaţiei a scăzut la 60,8% în primul trimestru. Rata şomajului a urcat la 6,1% – INS
Rata de ocupare a populaţiei a scăzut la 60,8% în primul trimestru. Rata şomajului a urcat la 6,1% – INS
Rata de ocupare a populaţiei în vârstă de muncă (15-64 ani) a fost de 60,8% în primul trimestru al acestui an, în ...
România are şanse ca până la finele deceniului să se poziţioneze în top 10 economii din UE din perspectiva PIB nominal – Rădulescu, BT
România are şanse ca până la finele deceniului să se poziţioneze în top 10 economii din UE din perspectiva PIB nominal ...
România are şanse foarte mari ca până la finele acestui deceniu să depăşească alte trei ţări şi să se poziţioneze ...