O cursă aeriană spre Istanbul a fost anulată. Porturile de la Marea Neagră, autostrada A2 şi mai multe drumuri, închise

Toate porturile de la Marea Neagră sunt închise vineri, începând cu ora 01,30, precum şi Autostrada A2, tronsonul Bucureşti până la km 144, DN5 Bucureşti - Giurgiu, iar 27 de trenuri pe ruta Bucureşti - Constanţa au fost anulate din cauza vremii nefavorabile, potrivit IGPR.
News.ro - vin, 06 ian. 2017, 05:40
O cursă aeriană spre Istanbul a fost anulată. Porturile de la Marea Neagră, autostrada A2 şi mai multe drumuri, închise

De asemenea, a fost anulată o cursă aeriană pe ruta Bucureşti – Istanbul.

Pentru gestionarea fenomenelor meteo, suplimentar faţă de dispozitivele curente, în această noapte au acţionat 2.662 de poliţişti cu 1.842 de mijloace, precizează Biroul de Presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Bucureştiul şi 11 judeţe sunt de la ora 02.00 până la ora 18.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar alte 15 judeţe din estul, sudul şi centrul ţării au fost atenţionate cu cod galben de ninsori viscolite, valabil de joi seară până vineri seară. De vineri şi până la începutul săptămânii viitoare, vremea va fi geroasă, iar temperaturile minime vor fi frecvent între minus 25 şi minus 15 grade. Până la ora transmiterii acestei ştiri, au fost închise mai multe drumuri naţionale şi o porţiune din autostrada Bucureşti-Constanţa, scrie News.ro.

Peste 40 de maşini au rămas blocate în zăpadă pe drumuri din judeţul Constanţa, vineri dimineaţă, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă intervenind pentru scoaterea acestora. Conform Poliţiei Române, patru drumuri naţionale din Constanţa au fost închise din cauza viscolului.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Constanţa au declarat, vineri dimineaţă, că peste 40 de autoturisme au rămas blocate în localităţile Mihail Kogălniceanu, Oituz, Valu lui Traian, Lumina.

La ora transmiterii acestei ştiri, se acţionează pentru scoaterea acestora din zăpadă.

Totodată, potrivit reprezenanţilor Poliţiei Române, pe drumurile naţionale şi judeţene se acţionează pentru curăţarea zăpezii, dar operaţiunea este îngreunată de viscol.

Centrul Infotrafic anunţă că patru drumuri naţionale din judeţul Constanţa sunt închise.

Astfel, a fost oprită circulaţia pe DN 3 Murfatlar – Ostrov, DN22 Mihai Viteazu – Ovidiu, DN 2A Giurgeni – Constanţa şi pe DN 3C Constanţa – A4.

UPDATE 06.46: Brăila: 15 gravide au fost internate preventiv pe perioada viscolului la maternitatea Spitalului Judeţean

Un număr de 15 gravide din judeţul Brăila au fost transportate la maternitatea Spitalului Judeţean înainte să intre în vigoare codul portocaliu de viscol, iar persoanele programate pentru dializă se află în centrele medicale sau la rude, anunţă reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Reprezentanţii ISU Brăila au anunţat că cele 15 gravide, precum şi persoanele care au nevoie de dializă în această perioadă au fost transportate la spital sau în centre medicale preventiv, pentru a nu exista probleme cât timp judeţul se află sub cod portocaliu de viscol.

De asemenea, peste noapte, 781 de familii din satul Ciocile, nu au avut energie electrică între orele 00.40 – 04.45, o echipă a SC Electrica Brăila acţionând pentru remedierea defecţiunii, potrivit sursei citate.

În cursul nopţii de joi spre vineri, 19 echipaje ale IPJ Brăila (16 de ordine publică şi 3 rutiere) au patrulat pentru a monitoriza situaţia. Iar vineri dimineaţă, începând cu ora 5.00, la ieşirile din municipiul Brăila pe drumurile naţionale DN 2B, DN 21, DN 22 şi DN 23 au fost instalate filtre ale Poliţiei pentru informarea şoferilor despre situaţia pe drumurilor naţionale.

Începând cu orele 05.30, drumurile naţionale DN 22 Brăila – Grădiştea şi DN 2B Brăila – Buzău au fost închise traficului pe teritoriul judeţului Brăila din cauza vizibilităţii reduse.

La trecerea BAC Smârdan (legătura cu judeţul Tulcea) circulă doar ambarcaţiunile de capacitate mare, iar la trecere BAC spre Insula Mare a Brăilei acestea circulă doar pentru situaţii de urgenţă.

UPDATE 06.31: Mai multe drumuri naţionale şi o porţiune din Autostrada A2, închise din cauza viscolului

Mai multe drumuri naţionale din judeţele Buzău, Giurgiu, Vrancea, Brăila, precum şi un tronson al Autostrăzii Soarelui sunt închise, vineri dimineaţă, la ora transmiterii acestei ştiri, din cauza viscolului.

Poliţia Română anunţă că vineri dimineaţă, la ora transmiterii acestei ştiri, sunt închise patru porţiuni de drumuri naţionale din judeţul Buzău.

Acestea sunt DN 2B Buzău – Brăila, DN 22 Râmnicu Sărat – Brăila, DN 2E85 Buzău – Râmnicu Sărat şi DN 2C Buzău – Slobozia.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, George Creţu, drumurile au fost închise de către autorităţi din cauza viscolului şi a vizibilităţii reduse pentru a evita apariţia unor blocaje.

Din cauza condiţiilor meteo, mai multe maşini au derapat în noaptea de joi spre vineri, oamenii având nevoie de ajutor pentru a putea mişca autovehiculelor.

Printre acestea se numără şi un microbuz de transport persoane care mergea către Brăila şi care a derapat în satul Bentu, comuna Gălbinaşi. Autovehiculul a fost scos din zăpadă cu ajutorul unui utilaj, apoi şi-a continuat drumul.

În localitatea buzoiană Padina, circa 600 de gospodării nu au current electric, din cauza unei avarii apărute urmare a vântului puternic.

În judeţul Giurgiu, a fost închis DN 5 Bucureşti – Giurgiu.

De asemenea, sunt probleme din cauza viscolului şi în judeţul Vrancea, unde sunt închise DN 2N Bogza – Dumbrăveni, DN 23A Gologanu – Ciorăşti, precum şi DN 23B Măicăneşti – Ciorăşti.

Sunt închise şi două porţiuni de drumuri naţionale din judeţul Brăila: DN 2B Buzău – Brăila şi DN 22 Râmnicu Sărat – Brăila.

Totodată, este închis şi tronsonul de la Bucureşti până la kilometrul 144 al Autostrăzii A2.

Potrivit Poliţiei Române, sunt şi drumuri închise pe un singur sens.

Astfel, în judeţul Teleorman, se circulă pe un singur sens al DN 51 Izvoarele – Zimnicea.

De asemenea, sunt restricţii pentru maşinile de mare tonaj, în judeţul Giurgiu, pe DN 5B Giurgiu – Ghimpaţi şi în judeţul Galaţi, pe DN 24, DN 25, DN 25A, DN 26, DN 26A, DN 2B, DN 22B.

De la ora 1.30 sunt închise şi toate porturile de la Marea Neagră şi tot din cauza vremii au fost anulate 27 de trenuri pe Ruta Bucureşti – Constanţa, precum şi o cursă aeriană Bucureşti – Istanbul, conform sursei citate.

26 de judeţe sub atenţionare de ninsori şi viscol

Potrivit avertizării cod portocaliu transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în a doua parte a nopţii de joi spre vineri şi în cursul zilei de vineri, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa, Tulcea, Galaţi şi Vrancea, temporar viscolul va fi puternic, rafalele vântului vor atinge 70-85 kilometri pe oră, reducând vizibilitatea sub 50 de metri şi local troienind zăpada.

Avertizarea cod galben de ninsori a intrat în vigoare joi, la ora 22.00 şi va fi valabilă până vineri, la ora 20.00, în judeţele Iaşi, Neamţ, Vaslui, Bacău, Covasna, Braşov, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinţi şi Sibiu.

În Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei şi în jumătatea sudică a Moldovei este viscol, cu intensificări ale vântului ce ajung la 50-70 de kilometri pe oră. În Carpaţii de Curbură şi zona înaltă din Carpaţii Meridionali rafalele depăşesc 80-90 de kilometri pe oră, iar zăpada este spulberată şi troienită.

Începând de vineri seară, până sâmbătă, la ora 10.00, vor fi sub avertizare cod galben judeţele Constanţa, Tulcea, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi, Vaslui, Bacău, Iaşi şi Neamţ.

În Dobrogea, Bărăgan şi în cea mai mare parte a Moldovei va ninge moderat cantitativ, vântul va continua să prezinte intensificări cu viteze de 50-55 de kilometri pe oră şi pe arii restrânse 70 de kilometri pe oră, temporar viscolind şi spulberând zăpada.

Unele intensificări ale vântului vor fi şi în sud-vestul Olteniei, spulberând trecător zăpada depusă anterior.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...