O delegaţie de oameni de afaceri din Bavaria va vizita România. Sunt interesaţi de industria automotive şi sectorul IT

O delegaţie formată din 30 de reprezentanţi ai economiei bavareze se va afla în vizită la Bucureşti şi Cluj-Napoca, în perioada 10-13 mai, în cele trei zile fiind programate o serie de întâlniri menite să intensifice relaţiile economice dintre România şi Bavaria şi să deschidă noi domenii de cooperare, potrivit Agerpres. 
Economica.net - lun, 09 mai 2016, 17:34
O delegaţie de oameni de afaceri din Bavaria va vizita România. Sunt interesaţi de industria automotive şi sectorul IT

Potrivit unui comunicat al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România), remis luni AGERPRES, secretarul de stat în Ministerul pentru Economie şi Media, Energie şi Tehnologie din Bavaria, Franz Josef Pschierer, însoţit de o delegaţie formată din 30 de reprezentanţi ai economiei bavareze, va petrece trei zile în România, timp în care vor fi organizate o serie de întâlniri menite să intensifice relaţiile economice dintre statul român şi Bavaria şi să deschidă noi domenii de cooperare.

Domeniile cheie vizate de această delegaţie sunt industria automotive, sectorul IT, tehnologia mediului şi industria construcţiilor de maşini şi instalaţii.

‘Mai ales în domeniul infrastructurii şi al tehnologiilor de mediu, în România există încă suficient potenţial’, a declarat secretarul de stat Pschierer.

Programul delegaţiei prevede în primul rând participarea membrilor acesteia la întâlniri politice cu viceprim-ministrul şi ministrul Dezvoltării Regionale, secretari de stat în ministerele Economiei şi Fondurilor Europene şi cu primarul oraşului Cluj-Napoca, Emil Boc.

De asemenea, vor avea loc întâlniri individuale cu reprezentanţi ai peste 100 de companii româneşti în cadrul unor burse de cooperare organizate de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană la Cluj-Napoca şi Bucureşti.

Itinerariul delegaţiei mai cuprinde o serie de vizite la companii şi la cele mai mari universităţi din Cluj-Napoca şi Bucureşti.

De asemenea, membrii delegaţiei vor participa la două recepţii, la invitaţia Ambasadei Republicii Federale Germania la Bucureşti, a Consulatului Republicii Federale Germania la Sibiu, a Ministerului Economiei din Bavaria şi a Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane (AHK România).

Evenimentele de networking vor reuni circa 300 de participanţi, reprezentanţi ai mediului politic şi economic de vârf, precizează Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România), organizatorul evenimentului.

Iniţiativa este rezultatul trendului ascendent al schimburilor comerciale dintre Bavaria şi România din ultimii ani, Bavaria fiind cel mai activ land federal în România. Cu un volum al schimburilor comerciale de 4,7 miliarde de euro în 2015, Bavaria se numără printre cei mai importanţi parteneri comerciali ai României, situându-se pe locul patru în clasamentul acestora după Italia, Ungaria şi Franţa. Germania, privită în ansamblu, rămâne detaşat cel mai important partener comercial al ţării noastre, România înregistrând în 2015 schimburi comerciale în valoare de 23,2 miliarde de euro cu Germania, o cincime din volumul total al comerţului exterior al ţării. Volumul total comerţ exterior în 2015 a fost de 117,5 miliarde de euro.

‘Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România), în calitate de reprezentanţă oficială a economiei germane în România şi de reprezentanţă a landului Bavaria, susţine activ firmele bavareze din România, dar şi pe cele româneşti care doresc să intre pe piaţa bavareză’, informează AHK România.

Camera de Comerţ şi Industrie Româno – Germană (AHK România) este reprezentanţa oficială a economiei germane din România. Înfiinţată în septembrie 2002, AHK România numără în prezent circa 530 de firme membre şi este cea mai mare cameră de comerţ bilaterală din România.

Te-ar mai putea interesa și
Compania rusă Avtovaz începe producţia de maşini în Azerbaidjan
Compania rusă Avtovaz începe producţia de maşini în Azerbaidjan
Cea mai mare companie auto rusească, Avtovaz, a început asamblarea maşinilor Lada în Azerbaidjan, intenţionând să producă până la 1.500 de vehicule în acest an, a anunţat vineri......
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează – Ministrul Mediului
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează – Ministrul Mediului
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează şi să ofere la casă contravaloarea ...
Magazinul din Gheancea al retailerului MAMBricolaj, ultimul deschis de antreprenorul Cristian Găvan, a vândut de 7,5 milioane de lei în doi ani și jumătate
Magazinul din Gheancea al retailerului MAMBricolaj, ultimul deschis de antreprenorul Cristian Găvan, a vândut de 7,5 milioane ...
MAMBricolaj Ghencea, cel mai nou magazin al rețelei care comercializează materiale și accesorii pentru mobilă, brand ...
Salariile angajaţilor Municipalităţii, majorate. Cresc în primul rând veniturile persoanelor fără studii superioare
Salariile angajaţilor Municipalităţii, majorate. Cresc în primul rând veniturile persoanelor fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de ...