1EUR = 4.7315 RON | Bucureşti 34 º

Companii

O divizie a grupului UniCredit construieşte 350 de apartamente în cea mai fierbinte zonă din Bucureşti

UCTAM Ro, parte a grupului UniCredit, a obţinut în luna august a acestui an autorizaţia de construcţie pentru un proiect rezidenţial cu 350 de apartamente în Bucureşti. 

14 dec, 2015 | | ECONOMICA.net

Vara aceasta, UCTAM a obţinut autorizaţie de construcţie pentru proiectul Politehnica Park Residence cu 346 de apartamente cu două camere şi garsoniere, cu suprafeţe cuprinse între 31 şi 58 de mp. Locuinţele vor fi construite în două faze, prima aflându-se deja în derulare. Peste şase luni, compania va începe construcţia locuinţelor din cea de-a doua fază. Un apartament cu două camere costă 61.200 de euro, plus TVA. 

UniCredit Turn-Around Management CEE GmbH (UCTAM) este o divizie creată de UniCredit Bank Austria ca o platformă care să acţioneaze nu doar ca broker imobiliar, ci şi ca dezvoltator în sine. În portofoliul UCTAM Ro se mai regăseşte şi proiectul FeliCity, construit de Globe Trade Center (GTC) şi preluat anul acesta în contul datoriei pe care dezvolatorul o avea către bancă. 

Zona în care se va ridica proiectul rezidenţial al diviziei UniCredit a devenit un punct fierbinte anul acesta pentru dezvoltatorii de locuinţe. În zona Orhideea se vor ridica mai multe turnuri de birouri, construite de Forte Partners, Vastint, CA Immo şi Skanska. Iar când gulerele albe se vor muta cu birourile în zona Orhideea, vor căuta şi apartamente în zonă. Sau companiile multinaţionale vor căuta să închirieze locuinţe de serviciu. 

Totuşi, potenţialul zonei a fost speculat şi de dezvolatorii de locuinţe, care ridică peste 1.000 de apartamente în zonă. 

CITEŞTE ŞI Un nou pol de dezvoltare imobiliară se contureză pe harta Capitalei: Regia devine noua Pipera

Ce se mai construieşte 

Unul dintre proiectele finalizate anul acesta este 20th Residence, şi care se află în imediata apropiere a ştrandului Ciurel. Din cele 348 de apartamente construite, mai sunt de vânzare 76.

"Mai avem disponibile 76 de apartamente şi estimez că le vom vinde până în mai-iunie 2016. Circa 80% din cei care au cumpărat un apartament în acest proiect, l-au cumpărat pentru a locui, iar restul pentru investiţie", a declarat pentru ECONOMICA.NET Andrei Creţu, reprezentantul proiectului. 

Tot în zonă se mai construiesc şi proiectele Exigent One şi Novum, cu 238, respectiv 480 de apartamente. În primă fază, cei de la Novum Invest construiesc 120 de apartamente care vor fi livrate în luna mai a anului viitor, iar preţurile pornesc de la 48.000 de euro pentru o garsonieră şi ajung la 110.000 euro pentru un apartament cu trei camere. În cazul preţurilor pentru locuinţele din Exigent One, acestea pornesc de la 43.500 de euro pentru o garsonieră şi ajung a 110.000 de euro pentru cele cu trei camare. TVA este inclusă. 

Un impuls l-ar putea primii şi spaniolii de la Hercesa, care mai deţin o parte din fosta fabrică Spicul, unde aveau în plan construcţia unui proiect cu 800 de apartamente. La sfârşitul anului trecut, spaniolii au vândut 12.700 mp celor de la Forte Partners, care construiesc acum birouri.  Mauricio Mesa Gomez, director general Hercesa România şi Bulgaria, declara în primăvara acestui an că zona de centru-vest se va transfroma într-un hub foarte puternic şi va fi cerere şi pentru locuinţe. 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO